رئیسی در صحن علنی مجلس :

تورم را با رشد تولید مهار می کنیم نه از طریق رکود | بانک ها را تعیین تکلیف می کنیم

رئیس جمهور: این وضعیت ناترازی بانکی باید اصلاح شود زیرا همه این‌ها موجب تورم می‌شوند؛ لذا وقتی عوامل تورم‌زا کنترل شوند، شاهد کاهش تورم خواهیم بود.
14 آذر 1402
شناسه : 389
منبع:
زمان مطالعه: 10 دقیقه
رئیس جمهور: این وضعیت ناترازی بانکی باید اصلاح شود زیرا همه این‌ها موجب تورم می‌شوند؛ لذا وقتی عوامل تورم‌زا کنترل شوند، شاهد کاهش تورم خواهیم بود.

رئیس جمهوری صبح امروز با حضور در صحن علنی رسما لایحه بودجه 1403 را تقدیم مجلس کرد.

به گزارش شاخص آنلاین ، ابراهیم رئیسی امروز  سه شنبه ۱۴ آذرماه  در نشست مشترک اعضای قوه مقننه با اعضای کابینه دولت سیزدهم پس از تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت:  مهار تورم را از طریق رشد تولید نه از طریق رکود، دنبال می‌کنیم. حضرت آقا بسیار حکیمانه بر این نکته تاکید کردند.

او افزود: ضمن رفع کسر بودجه و کنترل رشد نقدینگی، کنترل نا ترازی بانک‌ها و ضرورت انضباط مالی و بانکی را داشتیم؛ در عین حال مسئله بانک‌ها و مؤسسات اعتباری که مشکل ایجاد می‌کردند را در برنامه داشتیم؛ از اول امسال برنامه بانک مرکزی و دولت این بوده است که بانک‌ها را بتوانیم تعیین وضعیت کنیم.

 رئیسی اضافه کرد: این بانک‌ها یکی پس از دیگری در حال تعیین تکلیف‌شدن هستند و آنچه که تعیین تکلیف شود را ابلاغ می‌کنیم؛ به مردم هم اعلام کردیم که هیچ نگران نباشند زیرا تلاش دولت برای انضباط‌بخشی است و هیچ سهامداری و سپرده‌گذاری دچار مشکل نخواهد شد.

وی ادامه داد: این وضعیت ناترازی بانکی باید اصلاح شود زیرا همه این‌ها موجب تورم می‌شوند؛ لذا وقتی عوامل تورم‌زا کنترل شوند، شاهد کاهش تورم خواهیم بود.

رئیس قوه اجرایی ادامه داد: هم‌اکنون تورم ماهانه ۲/۲ درصد است و تورم سالانه و تورم نقطه، کاهشی شده است؛ لذا اگر انضباط مالی و توجه به درآمدها و هزینه‌ها کامل انجام شود، ما شاهد کاهش تورم خواهیم بود تا آنچه که مورد امر رهبری معظم انقلاب و خواست مردم عزیزمان است، محقق شود.

 رئیسی تاکید کرد: تمام تلاش دولت این است که سرمایه‌ها را بتوانیم به سمت تولید هدایت کنیم و این موضوع، قابل گزارش است که چه میزان از نقدینگی به سمت تولید رفته است و موجب رشد ماشین‌آلات و ابزار تولید شده است؛ بیش از ۶۰۰۰ واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل وارد گردانه تولید شده‌اند.

 واگذاری یک واحد تولیدی، تازه اول کار دولت است

 وی با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی افزود: در اقتصاد مقاومتی، تولید مسئله اول است. ضمن آنکه تولید، شعار سال بوده و محور کار در دولت و مجلس است؛ لذا همه تلاش‌ها بر این است که تولیدکننده با مشکل مواجه نشود برای تولید قانون باید موانع رفع تولید اقتصاد مقاومتی، اصل ۴۴ و قوانینی از این دست اجرایی شوند؛ هر چند اصل ۴۴ یک قانون درستی است که تصویب شده اما در اجرا مشکلاتی داشتیم.

 رئیس‌جمهور گفت: در خصوصی‌سازی شاهد بودیم سرمایه‌گذار و کارآفرین، واحدی را تحویل می‌گرفت که باید گفت بخش اصلی قضیه عبارت است از توانمندسازی سرمایه‌گذار و کارآفرین زیرا وقتی که واحد واگذار شد، نباید رها شود و این واگذاری، تازه اول کار دولت است و پایان کار نیست؛ کار دولت که قبلاً به شکل تصدی‌گری بود، اکنون باید به شکل توانمندسازی باشد تا دچار وقفه نشویم.

 رئیسی افزود: تصویب قانون اصل ۴۴ در سال ۸۴ کار درستی بود و بنای دولت آن است که آن قانون، درست اجرا شود. وی در خصوص مولدسازی هم گفت: موضوع مولدسازی‌ها را در نسبت ۶ برنامه توسعه داشتیم که تاکید بر مولدسازی بوده است؛ ضمن آنکه در بودجه‌های سنواتی هم بر آن تاکید می‌شده است.

 رئیس‌جمهور ادامه داد: آئین‌نامه مولدسازی، روش اجرای صحیح و دقیق قانونی است که مجلس گذاشته است و اصل قانون را در بودجه سنواتی و در برنامه‌های سوم و چهارم و پنجم و ششم گذاشته شده و دولت‌های قبلی مکلف شده بودند آن را اجرا کنند اما هیچ دولتی، درآمدی از این جهات نداشته است که این موضوع با شجاعت خاصی بررسی شد و دیدیم که این روش اجرای قانون که در مجلس گذاشته شده است، اکنون در حال فعال‌شدن است و در استان‌ها و در مرکز کشور در حال اجرا است.

مبارزه با فقر مطلق

 رئیس‌جمهور با اشاره به عزم دولت در مبارزه با فقر اظهار کرد: مبارزه با فقر مطلق و فاصله طبقاتی، در دولت پیگیری می‌شود و گام‌هایی که برداشته شده، چه در قوانین تصویب شده و چه در اجرای میدانی، حتماً به کاهش فاصله طبقاتی خواهد انجامید.

 رئیسی در ادامه سخنان خود خطاب به وکلای ملت گفت: نمایندگان محترم در حوزه‌های انتخابیه خود شاهد هستید که کشور به کارگاهی تولیدی در بخش‌های مختلف آب، گاز، کشاورزی، صنعت و معدن تبدیل شده است؛ در نتیجه شاهدیم که کار و تلاش بسیاری صورت می‌گیرد.

وی‌افزود: در بعضی از شهرها که وارد می‌شویم، دیده‌ایم که در گذشته فقط در مثلاً چهار جبهه، کاری صورت می‌گرفت اما در سفرهای بعدی، این تعداد به ۱۵۴ جبهه کاری رسیده است.

 رئیسی گفت: وزیر نیرو گفته بود که تلاش می‌کنیم ناترازی برق را جبران کنیم؛ از ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق، ۸۰۰۰ مگاوات ناترازی جبران شده است و برای رفع تنش‌های آبی تلاش می‌شود؛ از سویی به صنایع هم گفته‌ایم که از برق خانگی جدا شود و خودشان، برق مستقل تولید کنند؛ موضوعی که در سفر به اصفهان و در صنایع آنجا شاهدش بودیم. وی ادامه داد: صنایع در حال ایجاد برق هستند؛ ضمن آنکه در بخش تولید برق تجدیدپذیر هم تلاش‌هایی صورت گرفته است.

 رئیس قوه اجرایی تاکید کرد: ما در میدان هستیم و کارهایی در میدان باید مورد توجه قرار بگیرد و در حال انجام است؛ پیشرفت کشور یک اتفاق نیست بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و همگان برای پیشرفت باید تلاش کنیم زیرا ظرفیت‌های لازم برای پیشرفت از سوی خداوند متعال به ما عطا شده است و باید ظرفیت‌ها از بالقوه به بالفعل برسند و مردم از آن‌ها بهره‌مند شوند.

 رئیس‌جمهور گفت: نگاه مشترک همه ما این است که پیشرفت، موجب رفاه مردم شود و گره از مشکلات آن‌ها برطرف شود و بارها عرض کردیم و باز هم تاکید می‌کنیم که انتظار مردم از مسئولان و نمایندگان در دولت آن است که به متن بپردازند و از حاشیه‌ها پرهیز کنند. رئیسی افزود: متن، عبارت از گره‌گشایی و خدمت به مردم و رشد زندگی آن‌ها در همه حوزه‌ها است.

 در سه ماهه اول امسال، بالای ۷ درصد رشد داشته‌ایم

 رئیس‌جمهور در ادامه تاکید کرد: امروز نرخ بیکاری، ۷.۹ درصد است که نشان از کاهش آمار بیکاری است و ۸۵۰ هزار شغل در ۶ ماهه اخیر ایجاد شده است؛ البته موضوع بیکاری افراد تحصیل‌کرده و ایجاد کار برای آن‌ها، مورد توجه ویژه است. رئیسی ادامه داد: رهبر انقلاب فرمودند باید شرکت‌های دانش‌بنیان به لحاظ کیفی و کمی، افزایش پیدا کنند که امروز باید بگوییم از ۵۰۰۰ عدد قبلی، به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال رسیده‌ایم؛ صادرات محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۲ میلیارد دلار رسیده است.

 وی افزود: هر جا که سفر می‌کنیم، در کنارش یک نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان را مشاهده می‌کنیم و این شرکت‌ها تولیدات خود را عرضه می‌کنند و مشتری محصولات شرکت‌های داخلی ما در دنیا بسیار زیاد شده است و رغبت خوبی به آن‌ها وجود دارد. رئیس‌جمهور اضافه کرد: سهم جمهوری اسلامی در تجارت منطقه که به صورت متقابل با کشورها صورت می‌گیرد، افزایش یافته است.

 رئیس‌جمهور ادامه داد: چون بخش بودجه را توضیح می‌دهیم، لازم است آمارهای اقتصادی هم داده شود؛ از طرفی در بخش مسکن و شهرسازی و کریدورها و مسیرهای جاده‌ای شمال به جنوب و شرق و غرب، شبانه روز در جهت توسعه آن‌ها گام‌های بلندی برداشته شده است. وی ادامه داد: به برخی از ویژگی‌های بودجه ۱۴۰۳ اشاره می‌کنم. در این بودجه علاوه بر نگاه واقعی و انطباق با برنامه هفتم تلاش کرده‌ایم که گام‌هایی در جهت رفع ناترازی‌ها برداشته شود؛ لذا ناترازی بانک‌ها و انرژی و سایر حوزه‌ها، در حال برطرف شدن است.

رئیسی گفت: از سویی، اصلاح ساختار بودجه و انضباط مالی که در دستور دستگاه کار دولت بوده و هست و در جهت انضباط مالی تشکیل حساب واحد خزانه صورت گرفته که عملیاتی و اجرایی می‌شود که گام بزرگی که در قانون است. رئیس قوه اجرایی گفت: با تکیه بر رشد اقتصادی ۸ درصد که در سیاست ابلاغی است، برنامه‌ریزی کردیم؛ به گونه‌ای که در سه ماهه اول ۱۴۰۲، آمار رشد اقتصادی ما نشان‌دهنده رشد بالای ۷ درصدی است.

 رئیس‌جمهور با اشاره به پایه‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۳ افزود: هیچ پایه مالیاتی جدیدی در بودجه ۱۴۰۳ وجود ندارد بلکه آنچه در این بودجه مورد توجه قرار گرفته، جلوگیری از فرار مالیاتی و احقاق حقوق حقه دولت و مردم است. وی با اشاره به مسئله متناسب‌سازی حقوق شاغلان و بازنشستگان، ادامه داد: متناسب‌سازی حقوق شاغلان و بازنشستگان، همواره در دستور کار دولت بوده و در بودجه ۱۴۰۳ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

 باید تلاش‌های بیشتری جهت کاهش وابستگی به نفت انجام شود

 رئیسی کاهش وابستگی دولت به نفت را از موضوعات مورد توجه دولت دانست و گفت: همواره تلاش کردیم این وابستگی را کاهش دهیم و مطابق برنامه‌ریزی انجام شده، ۹ واحد درصد کاهش وابستگی وجود دارد که باید تلاش‌های بیشتری جهت کاهش وابستگی به نفت انجام شود.

 وی با بیان اینکه کسری تراز عملیاتی هم حتماً در بودجه مورد توجه قرار گرفته و اصلاحاتی در این‌باره انجام شده است، تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۳ تلاش کردیم احکام دائمی در بودجه آورده نشود و تلاش شد تا آنچه شأن بودجه‌ای دارد، در بودجه سال آینده گنجانده شود. وی ضمن تشکر از تلاش‌های نمایندگان در بررسی و تصویب برنامه هفتم، تاکید کرد: ان‌شاءالله با تلاش شما نمایندگان محترم، بودجه سال ۱۴۰۳ نیز با دقت و سرعت تصویب شود.

 رئیس‌جمهور با اشاره به جایگاه نظارتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: حتماً پیگیری‌های نمایندگان، در اجرای دقیق و صریح قانون تأثیر دارد اما پیگیری‌ها نباید شجاعت مدیران را بگیرد چراکه شرط موفقیت یک مدیر آن است که با شجاعت و جسارت، قانون را اجرایی و موانع را برطرف کند.

 وی اضافه کرد: اگر نظارت و اجرا به موقع و در راستای یکدیگر انجام شوند، در رفاه اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی و رضایتمندی مردم عزیز تأثیر گذار خواهد بود. رئیسی افزود: نباید اجازه دهیم امور، متوقف و متزلزل شوند لذا باید با جدیت و قاطعیت کارها را دنبال کرد تا گام‌های برداشته‌نشده و یا عقب‌ماندگی‌هایی که در کشور وجود دارد، جبران شوند.

 رئیس‌جمهور با بیان اینکه امام راحل و شهید بزرگوار حاج‌قاسم سلیمانی مقوله «ما می‌توانیم» را به ما آموختند، تصریح کرد: حتماً ظرفیت‌های کشور، نیروی انسانی کارآمد و … می‌تواند بسیاری از این گره‌ها را باز کند. رئیس‌جمهور با اشاره به دیدار خود با رئیس‌جمهور کوبا، گفت: در این دیدار، رئیس‌جمهور کوبا گفت که من در شگفتم چگونه کشوری با این همه تهدید و تحریم، این میزان پیشرفت داشته است.

 برنامه دولت برای بازدید رؤسای کشورهای خارجی از پارک‌های علم و فناوری ایران

 وی با بیان اینکه به وزیر امور خارجه تاکید داشته‌ام در سفر رؤسای جمهور، نخست وزیران و میهمانان جمهوری اسلامی ایران، برنامه بازدید از پارک‌های علم و فناوری حتماً انجام شود تا مشخص شود که کشور در این شرایط چه جایگاهی دارد، افزود: علی‌رغم تنگناهایی که دشمن برای کشور ایجاد کرده، شاهد پیشرفت‌های زیادی در عرصه‌های مختلف هستیم.

 رئیس‌جمهور با اشاره به جلسه روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی با رئیس‌جمهور کوبا نیز تصریح کرد: بنده از محبت رهبر معظم انقلاب اسلامی بابت حمایت‌ها و هدایت‌هایشان از دولت و نهادها تشکر می‌کنم؛ ایشان روز گذشته فرمودند که دولت سیزدهم، دولت کار و فعالیت است و امیدوارم این قراردادها و اسناد بین دو کشور اجرایی شوند.

 رئیسی گفت: این برای دولت افتخار است که رهبر انقلاب، صفت کار و فعالیت را به ما دادند؛ تلاش دولت این است که دغدغه‌های مردم برطرف شده و مشکلات حل شوند. ان‌شاءالله با همکاری دولت و مجلس، کارها به گونه‌ای پیش بروند که هم خداوند و هم مردم راضی باشند.

ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.