نرخ تورم جهانی به تدریج در حال کاهش است، اما این روند بسیار آهسته پیش می رود. امروز، سوال بزرگ این است که آیا تورم به اندازه کافی کاهش مییابد تا سیاستهای پولی را تسهیل کند؟
با نگاهی به آینده، پیشبینی روند تورم جهانی صندوق بینالمللی پول (IMF) نشان میدهد که با کاهش قیمتها، تورم کاهش مییابد، اما مسیر کاهش تورم خالی از ریسکهای ناشناخته نیست. این نمودار پیشبینی تورم جهانی را بر اساس دادههای چشمانداز اقتصاد جهانی در آوریل ۲۰۲۴ صندوق بینالمللی پول نشان میدهد.
پیشبینی میشود پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲، تورم جهانی به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد که نشاندهنده کاهش تورم امیدوارکننده در میان رشد انعطافپذیر جهانی است.
در حالی که تورم تا حد زیادی به دلیل کاهش قیمت انرژی و کالاها کاهش یافته است، تورم بالای مداوم خدمات، چالش هایی را برای کاهش قیمت ها ایجاد می کند. علاوه بر این، صندوق بینالمللی پول خطر بالقوه تشدید درگیری در خاورمیانه را برجسته میکند که میتواند به شوک در قیمت انرژی و هزینههای حملونقل بالاتر منجر شود.
این تحولات میتواند بر سناریوهای تورم تأثیر منفی بگذارد و بانکهای مرکزی را به اتخاذ سیاستهای پولی سختتر ترغیب کند. به طور کلی، پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی به ۳.۷ درصد کاهش یابد که به طور قابل توجهی بالاتر از هدف ۲ درصدی تعیینشده توسط چندین اقتصاد بزرگ است.
علاوه بر این، میتوانیم شاهد واگرایی در مسیر تورم بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور باشیم. در حالی که پیشبینی میشود کشورهای ثروتمند تا سال ۲۰۲۶ نرخ تورم را به هدف ۲ درصدی نزدیکتر ببینند، پیشبینی میشود که نرخ تورم در اقتصادهای نوظهور به ۴.۹ درصد برسد که به میانگینهای قبل از همهگیری کرونا نزدیکتر خواهد شد.