امروزه، رویدادهای نقض داده کاربران در مقیاس جهانی و با سرعت فزایندهای اتفاق میافتند و این مشکل تا زمانی که تغییری اساسی در نحوه ذخیره دادهها ایجاد نشود، متوقف نخواهد شد.
بخش ذخیرهسازی دادهها، ضعیفترین حلقه در دنیای فناوری مالی است و سرقت اطلاعات شخصی میتواند خسارتهای سنگینی را به بار بیاورد. اینجا است که پروژه ارز دیجیتال Bloom وارد میدان میشود.
شبکه ارز دیجیتال بلوم یک پروتکل غیرمتمرکز برای تأیید هویت، ارزیابی ریسک و امتیازدهی اعتباری در بلاکچین است که توسط اتریوم و سیستم فایل بین سیارهای (IPFS) پشتیبانی میشود.
ارز دیجیتال بلوم یک اکوسیستم ساختاریافته و قابل برنامهریزی برای تسهیل دسترسی جهانی به خدمات اعتباری است. این پروژه یک رویکرد جدید برای ارزیابی ریسک اعتباری (Credit Risk) و ارائهدهندگان خدمات غیربانکی ارائه میکند. پروتکل ارز دیجیتال Bloom توسط مهندسان دانشگاه استنفورد در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۱۷ تأسیس و فروش توکن BLT نیز در اواخر سال ۲۰۱۷ آغاز شد.
برای دستیابی به اهداف خود، شبکه رمزارز بلوم برنامهای را اجرا میکند که به کاربران امکان میدهد با ایجاد BloomID خود، هویتشان را تأیید کنند.
به این ترتیب، کاربران میتوانند اطلاعات هویتی خود را تأیید کرده و اطلاعات بیشتری را برای نمایش در پروفایل اضافه کنند که این اطلاعات میتوانند در همه جا (در هر کشوری) استفاده شوند.
بنابراین، اگر این راهحل جهانیتر شود، به دلیل سرعت بالا و شفافیت آن، کاربران خواهند توانست به یک پلتفرم مقرونبهصرفه، جهانی و ایمن دسترسی داشته باشند که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد و توانایی رقابت با مؤسسات فعلی را دارد.
پروژه رمزارز Bloom در مرحله خاصی از توسعه اکوسیستم خود، به بنیاد هویت غیرمتمرکز (DIF) پیوست که یک استاندارد شناسایی و تأیید یکپارچه، به نام هویت دیجیتال غیرمتمرکز (DID) را ایجاد کرده است.
این تیم همچنین اعتبارنامههای قابل تأیید را توسعه داده است – معادل الکترونیکی اعتبارنامههای فیزیکی که امروزه همه ما در اختیار داریم؛ مانند: کارتها، گذرنامه، گواهینامه رانندگی، مدارک تحصیلی و غیره.توکن بلوم
بنابراین، هسته اصلی پروتکل ارز دیجیتال Bloom، پلتفرم هویت غیرمتمرکز آن است. بانکها، صرافیها و سایر مؤسسات میتوانند اعتبارنامههایی با قابلیت استفاده مجدد را برای کاربران BloomID صادر کنند. این اعتبارنامهها میتوانند هر چیزی باشند، از اطلاعات دارایی یا درآمد گرفته تا توکنهای احراز هویت چند عاملی برای افزایش امنیت ورود به سیستمها.
پروتکل ارز دیجیتال بلوم برای مشکلات زیر راهحل ارائه میدهد:
امتیازدهی اعتباری فرامرزی: ارزیابیهای اعتباری بین کشورها غیرقابل انتقال هستند و افراد مجبور میشوند که سوابق اعتباری خود را هنگام جابهجایی بازسازی کنند.
ارزیابی شایستگی اعتباری: سیستمهای اعتباری با اطلاعات تاریخی مربوط به بازپرداخت بدهیها کار میکنند و به همین دلیل، نمیتوانند کاربرانی را که هرگز اعتباری به دست نیاوردهاند، در خود جای دهند. این موضوع عمدتاً برای اقلیتها، جوانان و افرادی که دسترسی به خدمات بانکی ندارند (Underbanked)، مشکلساز است.
گزینههای محدود وامدهندگان برای ارائه وام در سراسر جهان: در بازارهایی با زیرساختهای مالی و نظارتی کمتر توسعهیافته، وامگیرندگان برای دسترسی به اعتبار با مشکل مواجه میشوند؛ زیرا اطلاعات هویتی و امتیازدهی محدودی برای تصمیمگیری در مورد اعتبار دارند.
ریسک بالای سرقت هویت: مهاجمان میتوانند از اطلاعاتی که وامگیرندگان هنگام درخواست وام ارائه میکنند، برای باز کردن خطوط اعتباری جدید استفاده کنند.
اکوسیستم غیررقابتی برای امتیازدهی اعتباری: دادههای اعتباری اغلب متمرکز هستند. در واقع، در بیشتر بازارها، یک فروشنده واحد به سوابق اعتباری امتیاز میدهد که نتیجه آن، ایجاد یک اکوسیستم غیررقابتی برای ارزیابی ریسک اعتباری است.
رمزارز بلوم
در کل، مأموریت اصلی پروتکل بلوم این است که به کاربران قدرت بدهد تا دادههای خود را از سیستمهای ناامن و متمرکز پس بگیرند؛ کاربران بتوانند از طریق سیستمی با طراحی خصوصی و ایمن، در چشمانداز مالی جهانی شرکت کنند؛ از کسبوکارها در برابر تقلب محافظت کند و هزینهها را کاهش دهد.
رمزارز بلوم، توکن بومی اکوسیستم بلوم است که به عنوان یک توکن ERC-۲۰ در بلاکچین اتریوم فعالیت میکند. توکن BLT کاربردهای متعددی دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به مشارکت در حاکمیت شبکه اشاره کرد. به عبارتی، کاربران دارنده رمزارز Bloom میتوانند به پیشنهادهای مرتبط با توسعه پروتکل رأی دهند. عرضه کل این توکن برابر با ۱۵۰ میلیون واحد BLT در نظر گرفته شده است.توکن BLT
توکن بلوم را میتوان در صرافیهای شناختهشدهای مانند یونی سواپ خرید و فروش کرد. از طرفی، از آنجایی که ارز دیجیتال Bloom یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 در شبکه اتریوم است، شما میتوانید BLTهای خود را در کیف پولهای دسکتاپ، موبایلی یا سختافزاری که از توکنهای اتریومی پشتیبانی میکنند، ذخیره کنید؛ مانند: تراست والت (Trust Wallet)، متامسک (MetaMask)، لجر نانو (Ledger Nano) و ترزور (Trezor).
همانند بسیاری از ارزهای دیجیتال، روند قیمت ارز دیجیتال بلوم نیز بسیار پرنوسان، اما در کل نزولی بوده است.
بر اساس دادههای پلتفرم کوین گکو (Coingecko)، بالاترین قیمت تاریخی رمزارز بلوم در ۱۰ می سال ۲۰۱۸، در محدوده ۱٫۵۱ دلار ثبت شده و پایینترین قیمت تاریخی آن نیز در ۱۹ فوریه سال ۲۰۲۴، در محدوده ۰٫۰۰۳۵ دلار به ثبت رسیده است.
اگرچه ارزهای دیجیتال با ماهیت پرنوسان و غیرقابل پیشبینی خود شناخته میشوند، اما تحلیلگران با استفاده از دادههای تاریخی و تحلیل تکنیکال، قیمت آنها در سالهای آینده را تخمین میزنند. برای مثال، تحلیلگران پلتفرم beincrypto.com، متوسط قیمت توکن BLT را در سال ۲۰۲۴، برابر با ۰٫۰۰۶۴ دلار و در سال ۲۰۲۵، حدود ۰٫۰۰۷۱ دلار پیشبینی کردهاند.
همچنین، تحلیلگران پلتفرم coindataflow.com پیشبینی میکنند که قیمت رمزارز بلوم در سال ۲۰۳۰، تا ۰٫۰۲۶ دلار اوج بگیرد. پیشبینی تحلیلگران پلتفرم coindataflow.com برای آینده قیمت رمزارز Bloom از سالهای ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۳، به صورت خلاصه در جدول زیر آورده شده است:ارز دیجیتال Bloom
در این میان، تحلیلگران پلتفرم bitscreener.com دیدگاه خوشبینانهتری نسبت به آینده توکن بلوم دارند. بر اساس پیشبینی آنها، قیمت ارز دیجیتال Bloom تا سال ۲۰۳۰، تا ۰٫۱۲۰۳ دلار افزایش خواهد یافت.