رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نرخ منفی تشکیل سرمایه طی ۱۰ سال گذشته، خبر داد که اگر در بلند مدت نیز همین منوال ادامه یابد توسعه نیافتگی، مستهلک شدن صنایع و رشد نیافتن اقتصاد را تجربه خواهیم کرد.
به گزارش شاخص آنلاین، مجید عشقی، در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استان مازندران، با علام اینکه در حال حاضر یکی از ماموریتهای سازمان بورس، کمک به تشکیل سرمایه و تامین مالی در بخش حقیقی اقتصاد است، گفت: تزریق نقدینگی به سمت تولید اکنون یکی از اهداف مهم ما بشمار میرود، اما با یکسری چالشهایی مواجه هستیم که میتوان به کاهش اعتماد سرمایهگذاران اشاره کرد.
عشقی افزود که مهمترین چالش اقتصاد بحث تشکیل سرمایه است، زیرا نرخ مسئله مذکور طی ۱۰ سال گذشته منفی بوده و از میزان استهلاک کمتر برآورد شده است. روند مذکور اگر در بلند مدت نیز به همین منوال ادامه یابد موجب توسعه نیافتگی، مستهلک شدن صنایع و رشد نیافتن اقتصاد و ... خواهد شد. علیرغم تمام مسائل طی دوسال گذشته سعی کردیم ریل گذاریهای مناسب رو به منظور تزریق منابع به بازار اولیه انجام دادیم.
او اضافه کرد: حضور در استانها و صحبت با مقامات مربوط و فعالان اقتصادی در راستای تامین منابع مالی از جمله برنامههای ما به حساب میآید، و در حال حاضر اشخاص به واسطه سهام عدالت آشنا نسبی با بازار سرمایه پیدا کردند، اما برخی شرکتها و فعالان اقتصادی در استانها آشنایی چندانی با ابرازها و نحوه تامین مالی ندارند. حضور سازمان بورس و ارکانهای زیر مجموعه در استانها نقطهای برای شروع و آشنایی فعالان اقتصادی با بازار سرمایه است.
عشقی بیان کرد: از سفر استانی اول ارکان بازار سرمایه به استان کرمانشاه توانستیم پس از پیگیریهای متعدد برای طرحی در مهر ماه حدود دو هزار میلیارد تومان به صورت عمومی تامین مالی انجام دهیم. این تامین مالی نشان داد که اگر اعتماد در بازار سرمایه حاکم باشد، سرمایه نیز تزریق خواهد شد و از بحث تامین مالی و پذیرش شرکتها و پروژهها نیز استقبال خواهیم کرد.
او بیان کرد: در بحث تامین مالی در بازار سرمایه وقتی اوراقی منتشر میکنیم باید از ضمانت برخوردار باشد، اگر شرکتی در بورس یا فرابورس پذیرش شده باشد و رتبهبندی آن نیز صورت گرفته باشد و در صورت داشتن اعتبار بالا میتوانند اوراق منتشر کند. بورس کالا نیز در بحث پذیرش کالاها از اهمیت بالایی برخوردار است، عرضه برنج در این بازار صورت گرفته، اما بازارش آن طور که باید فعلا شکل نگرفته است. در مسئله پذیرش برنج تمام نهادها و دستگاهها باید همکاری لازم را انجام دهند تا بازار برنج را از سنتی به یک بازار رسمی تابلو دار تبدیل کنیم. بورس کالا نیز باید کمک کند تا به پذیرش انبارهای جدید و رسمیت دادن به قیمتها کمک کند.