کارتخوان های معاف از مالیات پرطرفدار شدند | چالش جدید مالیاتی

در روزهای اخیر تصاویری از آگهی‌های فروش کارتخوان‌های معاف از مالیات در سایت‌های آگهی اینترنتی دست به دست می شود. این کارتخوان‌ها عمدتا مربوط به وکلا و پزشکان است که طرفداران زیادی دارد.
تاریخ: 08 بهمن 1402
شناسه: 761

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در واکنش به تبلیغات در خصوص کارتخوان‌های معاف از مالیات در فضای مجازی اعلام کرد: این کارتخوان‌ها که برای بعضی از مشاغل معاف از مالیات است و برای سایر مشاغل دیگر استفاده می‌شود، بر اساس میزان و تعداد مبلغ واریزی رصد می‌شوند.

به گزارش شاخص آنلاین ، در روزهای اخیر تصاویری از آگهی‌های فروش کارتخوان‌های معاف از مالیات در سایت‌های آگهی اینترنتی دست به دست شد. این کارتخوان‌ها عمدتا به مشاغلی نظیر  نظیر پزشکی، وکالت اختصاص دارد. با توجه به افزایش پایه های مالیاتی این کارتخوان ها طرفداران زیادی پیدا کرده و به یک چالش برای سازمان امور مالیاتی تبدیل شده است. در چنین شرایطی مسولان سازمان امور مالیاتی می گویند بانک مرکزی باید کارتخوان ها را در اختیار کسانی قرار دهد که پرونده مالیاتی دارند. مشخص نیست سازمان امور مالیاتی در مواجه با این چالش چه خواهد کرد.

بر همین اساس مهدی موحدی بکنظر در واکنش به انتشار این آگهی های تبلیغاتی گفت: هیچ کدام از کارتخوان‌ها به حکم این که کارتخوان هستند فرد را مشمول مالیات نمی‌کنند؛ بلکه کارتخوان‌ها بعد از ساماندهی بانک مرکزی در اختیار افراد قرار می گیرد. از این رو بانک مرکزی موظف است که کارتخوان‌ها را در اختیار کسانی که پرونده مالیاتی دارند، قرار دهد.

او افزود: اگر این دستگاه به پرونده مالیاتی متصل شود، وجوه واریزی از درآمد و فروش مورد محاسبه قرار می‌گیرد و در هر صنفی بنا بر فعالیتی که دارد، بخشی از میزان فروش که توسط دستگاه کارتخوان ثبت شده، مشمول مالیات می‌شود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: کارتخوان‌ها مجرای وجوه درآمدی هستند که وارد حساب‌های تجاری افراد می‌شود.

او با اشاره به کارتخوان‌های معاف از مالیات گفت: یک بحث دیگر هم کارتخوان‌هایی است که در زمان ثبت وقتی به پرونده مالیاتی الصاق می‌شوند و معاف مالیاتی یا نرخ مالیاتی کمتر را شامل می‌شوند. این کارتخوان‌ها برای برخی از مشاغل است. در صورتی که این کارتخوان برای سایر مشاغل به فروش برود به بهانه اینکه معاف از مالیات است، مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

بکنظر بیان کرد: طبق مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی که در بودجه ۱۴۰۳ آمده است، کسانی که از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند، بر اساس مبالغ وجوه واریزی یا تعداد دفعات واریزی بالا، مورد رصد قرار می‌گیرند.

او تاکید کرد: برخی از اصناف نیز یک سری دستگاه‌هایی با عنوان کیوسک‌های کارت به کارت را در جاهای مختلف نصب کرده و از مشتریان می‌خواهند که مبالغ واریزی را کارت به کارت کنند. این نوع واریزی‌ها نیز رصد و برای مالیات محاسبه می‌شود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی جلوی راه‌های فرار مالیاتی را می‌گیرد، گفت: هنوز مبلغ و تعداد واریزی‌ها از سوی شورای پول و اعتبار بانک مرکزی اعلام نشده است. این شورا تا اردیبهشت سال آینده موظف به اعلام تعداد واریزی‌ها و مبالغ واریزی در راستای شناسایی حساب‌های تجاری از شخصی است.

 

در همین رابطه