اثر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بر قیمت دلار

مرتضی افقه اقتصاد دان، اثر اقتصادی پیروزی دو نامزد انتخاباتی را بر اقتصاد و قیمت دلار بررسی کرد و اظهار امیدواری کرد قشر خاکستری اثر رئیس جمهور را بر فضای اقتصادی کشور نادیده نگیرند.
تاریخ: 23 خرداد 1403
شناسه: 1485

کارشناس اقتصادی با پیش بینی واکنش دلار به پیروزی دو نامزد انتخابات، ابراز امیدواری کرد قشر خاکستری اثرگذاری رییس جمهور را بر فضای اقتصادی کشور نادیده نگیرند.

به گزارش شاخص آنلاین، مرتضی افقه با اشاره به اولویت‌های اقتصادی 6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: پس از حذف دو نامزد از چهار رقیب باقیمانده اگر ائتلافی شکل نگیرد دو قطب کاملا مقابل هم ایجاد می‌شود. در صورت تشکیل ائتلاف، قطب جلیلی از یک سو و قطب پزشکیان در مقابل هم قرار می‌گیرد.

اوا فزود: با انتخاب پزشکیان می‌توان انتظار اندکی گشایش در اقتصاد داشت و اگر قطب جلیلی روی کار بیاید، می‌توان خلاف آن را انتظار داشت.به نظر می رسد با پیروزی قطب جلیلی به دلیل آثار و جو روانی، نرخ دلار افزایش و با پیروزی پزشکیان نرخ دلار کاهش پیدا کند.

او ادامه داد:فوری‌ترین اولویت اقتصادی دولت بعدی معیشت مردم و سه گانه فقر، بیکاری و نابرابری است. در کوتاه مدت بطور قطع باید تمرکز بر روی سیاست‌های خارجی و کاهش تنش منطقه‌ای باشد. با روی کار آمدن دولت پزشکیان، مهمترین وزیر کابینه، وزیر خارجه است.

افقه تاکید کرد: در میان مدت باید تمرکز دولت بر روی رفع موانع تولید باشد که این اقدام از طریق معرفی کابینه قوی بویژه در بخش تولیدی محقق می‌شود. وزرای تولیدی از جمله وزیر صنعت، کشاورزی و انرژی در اقتصاد بسیار موثر هستند و گروه اقتصادی دولت تنها محدود به رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد نمی‌شود. ‌

بیشتر بخوانید

 

او اضافه کرد: رییس جمهور آینده با مجلس یک دست اصولگرا مواجه است که می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها اثرگذار باشد و شرایط را برای فردی مانند پزشکیان سخت‌تر می‌کند.

این اقتصاد دان ادامه داد:پزشکیان از لحاظ سلامت اقتصادی از پاک‌ترین‌ها بوده و در سابقه وی هیچ نقطه مبهمی وجود ندارد و در بیان دیدگاه‌ها حتی در تقابل بر جریان حاکم همواره شجاعت داشته و به تقیدات واقعی دینی پایبند است.

او تصریح کرد:برای قشر خاکستری حتما تفاوتی بین قطب پزشکیان با قطب جلیلی‌ ها وجود دارد اما در اذهان این موضوع مطرح است که رییس جمهور اختیاری ندارد و معیار سنجش هم برخوردها در مدت ریاست جمهوری خاتمی و روحانی است.

افقه توضیح داد: در دولت فعلی که یک دست شدن تجربه شد، اتفاق مثبتی در اقتصاد و سفره مردم رخ نداد. نمونه دیگر از یکدست شدن در دوره ریاست جمهوری احمدی‌ نژاد تجربه شد که علاوه بر درآمدهای بی‌سابقه نفتی از حمایت‌های همه جانبه برخوردار بود اما در دوره اول تنش جهانی ایجاد کرد و در دوره دوم تنش‌های داخلی به آن اضافه شد. امید است قشر خاکستری در این مدت به موضوعات توجه داشته باشد و اثرگذاری رییس جمهور و کابینه را نادیده نگیرند.

موضوعات :
در همین رابطه