مهم | کاهش سیاست های انقباضی | فرصتی برای رشد بورس

بانک مرکزی با هدف جذب نقدینگی در عملیات بازار باز، اقدام به توافق بازخرید 21 هزار میلیارد تومان اوراق مالی با نرخ سود ۲۳ درصدی کرد. این موضوع به معنای کاهش سیاست های انقباضی است و درصورت تداوم می تواند بستری برای رشد بورس باشد.
تاریخ: 30 خرداد 1403
شناسه: 1518

بانک مرکزی با هدف جذب نقدینگی در عملیات بازار باز، اقدام به توافق بازخرید 21 هزار میلیارد تومان اوراق مالی با نرخ سود ۲۳ درصدی کرد. این موضوع به معنای کاهش سیاست های انقباضی است و درصورت تداوم می تواند بستری برای رشد بورس باشد.

به گزارش شاخص آنلاین،بانک مرکزی این هفته با تزریق 21 همت پول از طریق قراردادهای بازخرید بزرگترین تزریق پول در عملیات بازار باز سال جاری را رقم زد. به نظر می رسد بعد از به مشکل خوردن دولت در تامین مالی از طریق اوراق بدهی، بانک مرکزی سیاست شدیدا انقباضی خودش را کنار گذاشته و در حال تزریق پول به بانک ها است. این موضوع می تواند منجر به کاهش نرخ بهره شود و در صورت تداوم زمینه ای برای رشد بورس باشد.

حسن کاظم زاده در همین رابطه در سایت فردا نامه نوشت:نکته بسیار مهم عملیات بازار باز این هفته، باز کردن ریپو ۸۵ روزه برای اولین بار از زمان شکل گیری این بازار است. ریپوی مدت دار، دست بانک ها را باز می کند تا بتوانند با خیال راحت‌تر اقدام به خرید اوراق، اعطای تسهیلات یا پرداخت وام بین بانکی کنند. این ریپوی ۸۵ روزه از خود تزریق پول خبر مهمتری برای بازارهای مالی است.

بیشتر بخوانید

عامل اصلی نزول بورس نرخ بهره است
بهره ۲۳ درصد متهم رکود بورس | آیا تداوم رشد نرخ بهره تورم را مهار می کند
نرخ بهره متهم نزول بورس

جزئیات ماجرا

 

بانک مرکزی اعلام کرد: با توجه به پیش‌بینی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌ بانکی، موضع عملیاتی هفته جاری توافق بازخرید بود که با حضور 22 بانک و موسسه اعتباری به اجرای عملیات بازار باز به مبلغ 228.6 هزار میلیارد تومان با سررسید 8 و 85 روزه و حداقل نرخ 23 درصد اقدام شد.

بر اساس این گزارش، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی طبق ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (24 درصد) استفاده کنند.

در عملیات بازار باز ، بانک مرکزی با خرید و فروش گروه خاصی از اوراق بهادار ، تلاش می‌‌کند اهداف سیاستی را در کنترل حجم پول موجود در اقتصاد اجرا کند. در این بازار بانک مرکزی، دولت و بانک‌‌ها نقش اساسی دارند.

بانک‌‌ها در پایان هر روز به دنبال کنترل میزان نقدینگی هستند که درصورت داشتن کسری باید به دنبال تزریق پول باشند و در صورت داشتن مازاد ذخایر، باید آن را تعدیل کنند. بانک مرکزی به‌ عنوان عضو و مدیر بازار، مسئول اجرای امور است و با خرید و فروش اوراق قرضه دولتی در بازار آزاد اقدام به کنترل نقدینگی در بانک ها می‌‌کند و همزمان با این عمل، رشد اقتصادی و کنترل تورم را نیز در دستور کار دارد.

موضوعات :
در همین رابطه