کاهش تیراژ تولید خودروهای سواری در سال 1402

آمار ها نشان می دهد تیراژ تولید خودرو های سواری از سوی ایران خودرو و سایپا در سال 1402 کاهش یافته است.
07 فروردین 1403
شناسه : 1111
منبع:
زمان مطالعه: 1 دقیقه
آمار ها نشان می دهد تیراژ تولید خودرو های سواری از سوی ایران خودرو و سایپا در سال 1402 کاهش یافته است.

 آمار ها نشان می دهد تیراژ تولید خودرو های سواری در ایران خودرو و سایپا در سال 1402 کاهش یافته است.

 

به گزارش شاخص آنلاین ، بررسی آمار تولید خودروهای سواری در دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا طی سال 1402 نشان می‌دهد که این دو خودروساز موفق نشده‌اند اهداف از پیش تعیین‌شده خود را تحقق بخشند. حتی میزان تولید خودروهای سواری این دو شرکت از سال 1401 نیز کمتر بوده است! با نگاهی به آمار تیراژ تولید دو خودروساز بزرگ کشور، به‌راحتی می‌توان فهمید که چرا بازار خودرو از حالت رکود تورمی خارج نمی‌شود. دو خودروساز بزرگ کشور بیش از 80 درصد بازار را در اختیار دارند، بنابراین هرگونه افزایش یا کاهش تیراژ آن‌ها بر وضعیت بازار تأثیرگذار است.

 وزارت صنعت در ابتدای سال 1402 هدف‌ تولید یک میلیون و 600 دستگاه خودرو تا پایان سال را برای خودروسازان تعیین کرده بود. این وزارتخانه با خوش‌بینی در ابتدای سال 1402 اعلام کرد که به تمام متقاضیان مرحله اول سامانه یکپارچه، تا پایان سال خودرو تحویل داده خواهد شد. بااین‌حال سال 1402 به پایان رسید و تیراژ تولید تمام خودروسازان در کنار یکدیگر به 1.4 میلیون دستگاه هم نرسید. به عبارت دیگر، خودروسازان از هدف تعیین‌شده، 200 هزار دستگاه عقب افتادند. تمام خودروسازان کشور طی سال 1402 در کنار یکدیگر، نهایت یک میلیون و 338 هزار و 856 دستگاه خودرو تولید کردند.

 کاهش تولید خودروهای سواری محبوب در سال 1402

آمار تولید خودرو در کشور طی سال 1402 رشد اندکی را نسبت به سال 1401 نشان می‌دهد. البته این رشد مربوط به ایران‌خودرو و سایپا نیست. رشد تیراژ خودروهای چینی در خودروسازان خصوصی باعث شده است تا آمار تولید خودروهای سواری اندکی افزایش یابد تا وضعیت تولید نسبت به سال 1401، بهبود را نشان دهد. بااین‌حال، هنگامی که آمار تولید دو خودروساز بزرگ را بررسی می‌کنیم، با کاهش تولید مواجه هستیم. به عبارت دیگر، تولید خودروهایی که اکثر مردم قادر به خرید آن هستند، طی سال 1402 کاهش یافته است.

 تولید خودروهای سواری

سهم تولید خودروهای سواری در کشور طی سال 1402، یک میلیون و 131 هزار و 906 دستگاه بوده است. این حجم از تولید نسبت به یک میلیون و 70 هزار و 787 دستگاه تولیدشده در بازه یک‌ساله 1401، شش درصد رشد را نشان می‌دهد. سهم ایران‌خودرو و سایپا از این آمار حدود 883 هزار دستگاه بوده است؛ حال آنکه این دو شرکت در سال 1401، بیش از یک میلیون دستگاه خودرو تولید کرده بودند.

 
ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.