تلاش عراق برای تبدیل شدن به هاب تجاری اورآسیا

مظهر محمد صالح مشاور نخست وزیر در امور مالی و اقتصادی در گفت و گو با روزنامه «الصباح» گفت: عراق نقطه ارتباطی بین قاره اروپا و بازارهای منطقه و آسیاست.
08 فروردین 1403
شناسه : 1115
منبع:
زمان مطالعه: 3 دقیقه
مظهر محمد صالح مشاور نخست وزیر در امور مالی و اقتصادی در گفت و گو با روزنامه «الصباح» گفت: عراق نقطه ارتباطی بین قاره اروپا و بازارهای منطقه و آسیاست.

کارشناسان عراقی معتقدند این کشور باید جایگاه تاریخی خود را به عنوان هاب و نقطه تلاقی شرق و غرب و تبدیل شدن به کریدور حیاتی برای تجارت جهانی بازیابد.

 کارشناسان همچنین خواستار افزایش تجارت با کشورهای همسایه شدند زیرا یکی از ارکان استراتژی موفق اقتصادی عراق است.

مظهر محمد صالح مشاور نخست وزیر در امور مالی و اقتصادی در گفت و گو با روزنامه «الصباح» گفت: عراق نقطه ارتباطی بین قاره اروپا و بازارهای منطقه و آسیاست.

او تاکید کرد: قبل از اینکه کشور بیش از پنجاه سال پیش وارد محدودیت های تجاری ناشی از جنگ، درگیری و کاهش زیرساخت ها شود، عراق یکی از بهترین مناطق اقتصادی حیاتی در جهان بود که کریدورهای تجاری بین المللی را تعیین می‌کرد چون مسیر زمینی و دریایی اتصال قلب اروپا به بازارهای کشورهای همسایه و آسیا از آن می‌گذشت.

 او توضیح داد: کریدورهای تجاری عراق یک جاذبه تجاری ایده آل است که می‌تواند درآمدهای سرشاری را از طریق ترانزیت نصیب عراق کند ضمن اینکه می‌توان از بازاریابی خدمات فنی و لجستیک به تریلرهایی که از جاده‌ها و بنادر عراق عبور می‌کنند بهره مادی فراوانی برد.

 صالح افزود: به حداکثر رساندن تجارت داخلی از طریق تجارت «ترانزیت» بدون شک بازده مالی مستمری را به همراه خواهد داشت و ارزش افزوده‌ای را ایجاد می‌کند که فرصت‌های رشد را در تولید ناخالص داخلی افزایش می‌دهد و عراق را به سیستم تجارت جهانی به عنوان یک بازیگر اصلی اقتصادی مرتبط می‌کند.

 در همین راستا، عمر الناصر، تحلیلگر سیاسی، خاطرنشان کرد: تنوع منابع اقتصادی فلسفه مهمی است که کشورهای توسعه‌یافته به سمت آن رفته‌اند و تجربه اتحادیه اروپا بهترین نمونه آن است.

او با بیان اینکه توسعه پایدار و رونق اقتصادی از دروازه کاهش هزینه‌ها، به حداکثر رساندن درآمدها و چند برابر شدن منابع درآمد شروع می‌شود، تصریح کرد: با نگاهی واقع‌بینانه به وضعیت توسعه، نرخ تجارت میان کشورهای عربی همچنان نسبتاً پایین است و تنها به 13.8 درصد می رسد و این کشورها همچنان برای غلبه بر رویه ها و اثرات نامطلوب سیاست‌های گمرکی خود هستند.

 الناصر تأکید کرد: عراق باید راه‌های جدیدی در این زمینه داشته باشد و اتاق‌های فکر و پژوهش باید وارد عمل شوند و به ترسیم سیاست‌های کلانی که موجب تحکیم روابط اقتصادی و تجاری دست‌کم با کشورهای منطقه شود کمک کنند و بدین ترتیب سرمایه‌ها در کشور تقویت و فرصت‌های شغلی ایجاد شود و روابط در سطح سیاسی نیز به عالی‌ترین سطوح رسد.

 او افزود: دعوت عراق به میزبانی کنفرانس منطقه‌ای برای تقویت تجارت داخلی و رفع موانعی که در مسیر آن وجود دارد، جایگاه عراق را در بین کشورهای منطقه افزایش می‌دهد و تمایل واقعی برای ایجاد شفافیت اقتصادی را نشان می‌دهد و این مشارکت‌ها آسیب‌های اختلافات سیاسی را کاهش می‌دهد و منطقه خاورمیانه را به یک مرکز بین‌المللی جذاب برای سرمایه و قطب برای تولید نیروی انسانی و اقتصادی تبدیل می‌کند.

او تصریح کرد: اقدام عراق به حمایت از پژوهش‌هایی که نقش عمده در تغییر راهبردهای توسعه و شکوفایی اقتصادی دارند، به ارتقای سطح توسعه پایدار، تقویت روابط بین المللی و ارتقای سطح فرصت‌های همکاری و مبادلات تجاری بین کشورهای منطقه کمک می‌کند.

موضوعات :
ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.