مساله اصلی بورس در شرایط فعلی نرخ بهره است

مساله اساسی نرخ بهره است که به تنهایی جلوی همه این متغیرهای مثبت ایستاده است.اما متاسفانه پولی وجود ندارد که وارد بازار سهام شود به همین دلیل p/e بازار به‌شدت کاهشی شده است.
12 اردیبهشت 1403
شناسه : 1294
منبع:
زمان مطالعه: 3 دقیقه
مساله اساسی نرخ بهره است که به تنهایی جلوی همه این متغیرهای مثبت ایستاده است.اما متاسفانه پولی وجود ندارد که وارد بازار سهام شود به همین دلیل p/e بازار به‌شدت کاهشی شده است.

مهدی رضایتی، تحلیلگر بازار سهام با اشاره به اینکه بورس میل به صعود دارد و متغیرها به جز نرخ بهره همگی هم‌جهت با صعود بازار هستند، گفت: مساله اساسی نرخ بهره است که به تنهایی جلوی همه این متغیرهای مثبت ایستاده است. برای مثال در حال حاضر از طرفی ما پتانسیل رشد نرخ دلار نیما را داریم و از طرف دیگر در فصل مجامع هستیم و معمولا بازار در فصل مجامع با لحاظ تقسیم سود(DPS)  10تا 15 درصد بازده می‌دهد اما فعلا این اتفاق نیفتاده است. 

او با بیان اینکه نباید انتظار داشت که بازار اصلاح کند یا بریزد، اما نرخ بهره فعلا ترمز رشد بازار را کشیده است ادامه داد: قیمت‌های جهانی با توجه به اخباری که شنیده می‌شود و پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته احتمالا طی ماه‌های آتی و با کاهش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو جان بگیرد و این مساله در کنار رشد نرخ دلار نیما خود محرکی برای آغاز روند مثبت در بازار است.

او افزود: اما متاسفانه پولی وجود ندارد که وارد بازار سهام شود به همین دلیل p/e بازار به‌شدت کاهشی شده است. در حال حاضر ارزش دلاری بازار در کف تاریخی خود قرار دارد. باید نقدینگی بیاید تا بازار جان بگیرد، اما فعلا سیاست دولت بر این محور نیست که نرخ بهره کاهشی شود.

به گفته او شرایط به‌طور کلی سخت شده و این شرایط مختص بازار سرمایه نیست و همه بازارها به رکود رفته‌اند.

 رضایتی درخصوص تاثیر ابهام در تبصره مالیاتی قانون بودجه بر بورس نیز گفت: بند مالیاتی بودجه چنانچه اجرا شود خبر بدی برای بازار و شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری است، اما به نظر من این موضوع فاکتور مهمی نیست که اصلاح آن بتواند بازار را تکان دهد و اگر اثری بگذارد هم مقطعی است.
 
بیشتر بخوانید
 
 
 
 
او اضافه کرد: مساله اساسی نرخ بهره است، مساله اساسی سیاست‌های انقباضی دولت است که فعلا همه‌چیز را سرکوب می‌کند. در این میان پایین بودن دلار نیما معایب خود را دارد و دولت نیز به خوبی به این معایب آگاه است و ظاهرا تصمیم بر این است که دلار آزاد را در کانال 60هزار تومان نگه دارد و دلار در سامانه نیما آرام آرام رشد کند و باید دید این رشد تا کجا ادامه دارد، اما معمولا تا 20 تا 30درصد اختلاف معقول است.
 
این تحلیل گر بازار سرمایه درباره  عرضه اوراق بدهی توسط دولت در بورس و اثر آن بر روند معاملات و میزان نقدینگی بازار نیز گفت: بخش زیادی از اوراق بدهی تا سال بعد سررسید و تسویه می‌شود و بعید می‌دانم اوراق بخواهد در وضعیت بازار تغییری ایجاد کند؛ چون متغیرهای مثبت کف بازار را گرفتند، اما الان در طرف مقابل نرخ بهره فشار می‌آورد و به همین دلیل بازار تکان نمی‌خورد و نوسانات جزئی است. در چنین شرایطی بعید است بازار به این موضوع واکنش نشان دهد.
 
به گفته او مشکل اصلی بازار این نیست که فروشنده داشته باشیم، بلکه موضوع اصلی این است که خریدار نیست.

این تحلیلگر در مورد روند بازار در میان‌مدت معتقد است که تا اواخر تیرماه که شرکت‌ها به مجمع می‌روند بازار می‌تواند با لحاظ DPS تا 10درصد رشد کند و این به این معناست که شاخص کل 2میلیون و 280هزار واحدی تا 2میلیون و 500هزار واحدی می‌تواند رشد کند، اما رشد شاخص لزوما به معنای رشد تمام بازار نیست.

ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.