یک فنجان قهوه خانگی چند؟

رشد قیمت قهوه کام مشتریان را تلخ کرد | بهایی گزاف برای تهیه قهوه در خانه

افزایش قیمت قهوه برای تولیدکنندگان بزرگ چندان قابل تحمل نیست. با این وجود به دلیل کم‌یاب‌تر شدن میوه خام قهوه چاره‌ای جز رشد قیمت‌ها وجود ندارد. به همین ترتیب، قیمت قهوه در ایران هم افزایش یافته است.
25 اردیبهشت 1403
شناسه : 1350
منبع:
زمان مطالعه: 2 دقیقه
در بورس کالای لندن هم قیمت هر تن قهوه روبستا از ۱۹۲۷ دلار به ۳۴۰۹ دلار افزایش یافته است. افزایش قیمت قهوه به دنبال تغییرات اقلیمی به مصرف کننده تحمیل شده است
افزایش قیمت قهوه برای تولیدکنندگان بزرگ چندان قابل تحمل نیست. با این وجود به دلیل کم‌یاب‌تر شدن میوه خام قهوه چاره‌ای جز رشد قیمت‌ها وجود ندارد. به همین ترتیب، قیمت قهوه در ایران هم افزایش یافته است.

 قیمت جهانی قهوه با افزایش تغییرات اقلیمی رشد خیره کننده‌ای را تجربه می‌کند؛ وضعیتی که بر قیمت قهوه در بازار ایران هم تاثیر گذاشته و طرفدارن این نوشیدنی پرمصرف را غافلگیر کرده است.

به گزارش شاخص آنلاین، این روزها، نوشیدن یک فنجان قهوه خانگی در روز به سبد هزینه بسیاری از افراد اضافه شده است؛ روندی که در سال‌های گذشته رو به رشد گذاشت. در نتیجه حداقل یک دستگاه قهوه ساز (اسپرسوساز، فرنچ پرس، فرانسه ساز برقی، موکاپات، جزوه و…) در هر خانه‌ای یافت می‌شود. یکی از کسب و کارهای در حال رشد هم قهوه فروشی و سرو انواع قهوه است.

اما قهوه این روزها با قیمت بسیار بالایی در بازار به فروش می‌رسد. لوازم دم آوری و ساخت قهوه هم با جهش سالیانه ارز گران‌تر شده اند. در این شرایط، آن‌هایی که به نوشیدن روزانه قهوه عادت کرده اند، باید بیشتر و بیشتر هزینه کنند و بخش بیشتری از درآمد خود را صرف خرید قهوه کنند. اما بهای قهوه در حال افزایش است و مشخص نیست که چه زمانی آرامش بر بازار حاکم می‌شود.

جهش جهانی قیمت قهوه

هر پوند قهوه (۴۵۴ گرم) در آمریکا از ۸۴ دلار در ۵ سال پیش به ۱۹۷ دلار رسیده است. در بورس کالای لندن هم قیمت هر تن قهوه روبستا از ۱۹۲۷ دلار به ۳۴۰۹ دلار افزایش یافته است. افزایش قیمت قهوه به دنبال تغییرات اقلیمی به مصرف کننده تحمیل شده است. کاهش بارندگی در مزراع تولید کنندگان بزرگ قهوه عربیکا در رشد قیمت قهوه تاثیر گذار بوده است؛ از جمله در برزیل و ویتنام.

افزایش قیمت قهوه برای تولیدکنندگان بزرگ چندان قابل تحمل نیست. با این وجود به دلیل کم‌یاب‌تر شدن میوه خام قهوه چاره‌ای جز رشد قیمت‌ها وجود ندارد. به همین ترتیب، قیمت قهوه در ایران هم افزایش یافته است. یک بسته ۷۰۰ گرمی قهوه عربیکا (اتیوپی) در بازار ایران ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان برای مصرف کننده تمام می‌شود. قهوه عربیکا نیکاراگونه هم حدود ۷۰۰ هزار تومان در بازار یافت می‌شود. این در شرایطی است که سال گذشته قیمت یک بسته ۷۰۰ گرمی عربیکا حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان و بسته ۱ کیلوگرمی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود.

عربیکا در بسته ۱ کیلوگرمی هم به قیمت ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان در بازار قابل خرید است. قهوه‌های مخلوط (عربیکا و ربوستا) هم که در بازار ایران پرمشتری هستند، با افزایش قیمت خریداران را غافلگیر کرده اند. میکس ۵۰ درصد عربیکا و ۵۰ درصد ربوستا در حجم ۷۰۰ گرم حدود ۵۰۰ هزار تومان است. بسته‌های ۱ کیلوگرمی هم حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان عرضه می‌شوند. بسته‌های ۳۰۰ گرمی این مخلوط پرمشتری هم از ۲۵۰ هزار تومان فراتر رفته است. امروز کف قیمت قهوه مخلوط در بسته ۲۵۰ گرمی کمتر از ۲۰۰ هزار تومان نیست.

جهش هزینه‌های جانبی

اما جدا از هزینه‌های خرید قهوه، دستگاه‌های قهوه ساز هم گران هستند. برای تهیه اسپرسو سازهای خانگی (ساده‌ترین نوع دستگاه ها) باید بودجه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی تا ۳ میلیون تومان اختصاص داد. در کنار اسپرسو ساز، باید لوازم جانبی مخصوص را هم تهیه کرد. تمپر و لِولِر، از واجب‌ترین این لوازم به حساب می‌آیند. انواع ساده تمپر و لولر حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارند. برای تهیه این دو باهم، حداقل باید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان کنار گذاشت.

با در نظر گرفتن کمترین قیمت برای یک بسته قهوه ۲۵۰ گرمی مخلوط، یک اسپرسوساز ساده و لوازم اصلی آن باید حداقل ۳ میلیون و ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای یک فنجان اسپرسو خانگی هزینه کرد که چندان منصفانه به نظر نمی‌رسد! اگر هم سخت نگیرید و به تهیه یک لیوان قهوه فرانسه با یک فرنچ پرس اکتفا کنید، باید ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای خرید قهوه مخلوط و فرنچ پرس که انواع کم کیفیت‌تر آن حدود ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارند، هزینه کنید.

یک بسته قهوه ترک ۳۰۰ گرمی هم که تا سال گذشته با قیمت حدود ۱۰۰ هزار تومان قابل تهیه بود، امسال ۲۰۰ تا ۲۳۰ هزار تومان است. برای خرید جزوه (قهوه جوش ترکی) هم باید حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه کنید که در نهایت یک فنجان قهوه ترک را با ۴۰۰ هزار تومان در خانه دم کنید. برای اینکه یک فنجان یا یک لیوان قهوه فرانسه از فرانسه ساز برقی بگیرید هم باید حدود ۵۰۰ هزار تومان برای خرید قهوه ساز هزینه کنید. در این حالت یک لیوان قهوه فرانسه خانگی ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان آب می‌خورد.

موضوعات :
ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.