پس از دو دهه ناکامی در واگذاری سهام خودرو سازان ، سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که از همه ابزارهای قانونی در حوزه اختیارات خود برای خروج مدیران دولتی از خودروسازی و واگذاری اصولی و مطابق با منافع ملی، استفاده خواهد کرد.
سازمان خصوصی سازی پیرامون واگذاری سهام الباقی دولت در دو شرکت خودروسازی اعلام کرد: سازمان خصوصی سازی خود را موظف به پیگیری اوامر مقام معظم رهبری مبنی بر خروج دولت از مدیریت شرکت فهرست واگذاری و دستور رئیس جمهور مبنی بر واگذاری مدیریت دولتی شرکتهای خودروسازی ایران خودرو و سایپا میداند و برای تحقق این دستور جلسات متعدد هماهنگی بین وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار و تاکنون سه جلسه هماندیشی با فعالان صنعت خودرو و صاحبنظران دانشگاهی در دانشگاههای علامه طباطبایی، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر برگزار شده است.
محصول این جلسات صورتجلسه ای بین وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و صمت برای تحقق الزامات واگذاری خودروسازها بود که لازم است با همکاری همه متولیان و فعالان مؤثر بر صنعت خودرو هر چه سریعتر به طور کامل اجرایی شود.
از جمله مقرر شد سهام تودلی و چرخهای ایران خودرو و سایپا واگذار شود.
لازم به ذکر است سازمان خصوصی سازی از همه ابزارهای قانونی در حوزه اختیارات خود (که بخشی از آن در همان صورتجلسه درج شده است) برای خروج مدیران دولتی از خودروسازی و واگذاری اصولی و مطابق با منافع ملی که مسیر توسعه پایدار صنعت بومی خودروسازی را فراهم کند، استفاده خواهد کرد.
سازمان خصوصی سازی در شرایطی نسبت به خروج دولت از مالکیت سهام شرکت های خودرو سازی هشدار می دهدکه نزدیک به دو دهه از آغاز تلاش ها برای واگذاری سهام این شرکت ها می گذرد اما هر بار به دلیل مقاومت مدیران دولتی به در بسته می خورد. رویه مدیریت دولتی در این شرکت ها منجر شده زیان انباشته این صنعت به 163 هزار میلیارد تومان برسد.