مدیر عامل نوبیتکس درباره فریز شدن تتر کاربران ایرانی توضیح داد | امکان قانونی فریز شدن تتر در نوبیتکس وجود ندارد

مدیر عامل نوبیتکس گفت: تا زمانی که دارایی کاربران‌ نزد ما در نوبیتکس است، مسئولیت تأمین و تضمین امنیت آن برعهده ماست اما این مسئولیت (حفظ پرایوسی) بعد از انتقال دارایی به پلتفرم‌های خارجی، عمدتاً برعهده‌ خود کاربر است و این موضوع مختص نوبیتکس نیست.
27 مرداد 1403
شناسه : 1820
منبع:
زمان مطالعه: 2 دقیقه
به گفته مدیر عامل نوبیتکس «فریز شدن وقتی رخ می‌دهد که به یک نهاد ناظر اثبات شود انتقال یک دارایی با اهداف مجرمانه، مثل پول‌شویی، تأمین مالی تروریسم، کلاهبرداری و… انجام شده است و صرف زندگی در یک کشور تحت‌تحریم، به لحاظ حقوقی اجازه تصرف اموال اشخاص را به هیچ فرد یا نهاد بین‌المللی نمی‌دهد.»
مدیر عامل نوبیتکس گفت: تا زمانی که دارایی کاربران‌ نزد ما در نوبیتکس است، مسئولیت تأمین و تضمین امنیت آن برعهده ماست اما این مسئولیت (حفظ پرایوسی) بعد از انتقال دارایی به پلتفرم‌های خارجی، عمدتاً برعهده‌ خود کاربر است و این موضوع مختص نوبیتکس نیست.

به‌دنبال نگرانی‌ برخی کاربران پلتفرم رمزارزی «نوبیتکس» درباره خطر شناسایی و فریز شدن دارایی‌هایشان پس از انتقال به پلتفرم‌های غیرایرانی، «امیرحسین راد»، مدیرعامل نوبیتکس در شبکه اجتماعی «ایکس» توضیحاتی در این باره ارائه کرد.

در توضیحات مدیرعامل نوبیتکس آمده است: «شبکه‌های بلاک‌چین (به‌غیراز شبکه‌های پرایوت) ماهیتی شفاف دارند و تراکنش‌هایشان قابل‌رصد و شناسایی است. راهکارهایی مانند توزیع دارایی، تعدد هات‌ولت‌ها و تغییر دوره‌ای آدرس‌ها هم تغییری در این شفافیت ماهوی ایجاد نمی‌کند. آدرس‌های پلتفرم‌هایی مانند بایننس، اوکی‌ایکس و... نیز مثل نوبیتکس در سرویس‌های آنالیز بلاک‌چین موجود است.»

راد تأکید کرد: «این شفاف‌بودن نشانه ضعف یا عدم‌رعایت استانداردها توسط یک پلتفرم -و رعایت آن توسط پلتفرم‌هایی که تاکنون شناسایی نشده‌اند- نیست.»

به گفته راد، سرویس‌های آنالیز تراکنش‌ها برای شناسایی آدرس پلتفرم‌های ایرانی هزینه می‌کنند.

بیشتر بخوانید

تتر برای صعود خیز برداشت | آیا قیمت دلار به صعودش ادامه خواهد داد؟
تتر بزرگ‌ترین پلتفرم‌ پرداخت جهان را پشت سر گذاشت | ثبت 53 میلیارد دلار مبادله روزانه برای تتر

مدیرعامل نوبیتکس درباره انتقال دارایی کاربران ایرانی به پلتفرم‌های خارجی که قوانین تحریم را اعمال می‌کنند، نوشته است: «ما در نوبیتکس همیشه به کاربران خود درمورد ریسک‌های تبادل با پلتفرم‌های خارجی اطلاع‌رسانی می‌کنیم اما بنا به ذات خود، به‌عنوان یک پلتفرم مبادله رمزارز، هرگز مانع برداشت‌های کاربرانمان به آدرس‌های موردنظرشان نمی‌شویم.»

راد در ادامه گفته است: «تا زمانی که دارایی کاربران‌ نزد ما در نوبیتکس است، مسئولیت تأمین و تضمین امنیت آن برعهده ماست اما این مسئولیت (حفظ پرایوسی) بعد از انتقال دارایی به پلتفرم‌های خارجی، عمدتاً برعهده‌ خود کاربر است و این موضوع مختص نوبیتکس نیست؛ هیچ پلتفرمی در دنیا نمی‌تواند به عموم کاربران خود سرویس پرایوسی ارائه دهد و رفتارهایی مانند استفاده چندباره از آدرس‌های واسط، انتقال یک‌جا از یک آدرس به آدرس دیگر و انتقال مبالغ بالا توسط یک کاربر امتیاز پرایوسی انتقال را به‌شدت کاهش می‌دهد.»

او درمورد فریز شدن دارایی‌هایی مثل تتر وقتی به نهاد ناظر اثبات شود انتقال دارایی با اهداف مجرمانه انجام شده، تصریح کرد که جریان‌های مالی نوبیتکس ذیل هیچ‌کدام از موارد پول‌شویی، تأمین مالی تروریسم و… نبوده است و این پلتفرم «با صرف هزینه‌های قابل‌توجه، انتقالاتی با ماهیت مجرمانه را مسدود و از گسترش آن جلوگیری کرده است.»

به گفته راد، «فریز شدن وقتی رخ می‌دهد که به یک نهاد ناظر اثبات شود انتقال یک دارایی با اهداف مجرمانه، مثل پول‌شویی، تأمین مالی تروریسم، کلاهبرداری و… انجام شده است و صرف زندگی در یک کشور تحت‌تحریم، به لحاظ حقوقی اجازه تصرف اموال اشخاص را به هیچ فرد یا نهاد بین‌المللی نمی‌دهد.»

مدیرعامل نوبیتکس در پایان این پرسش را مطرح کرده است که «چه گروه یا افرادی در داخل کشور با پخش اخبار تاریخ‌گذشته، بدون سند و استدلال از موج هراس از پلتفرم‌های ایرانی سود می‌برند؟»

موضوعات :
ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.