دلیل رکود بورس چیست | نقش سیاست های بانک مرکزی در رکود بورس

اصلی‌ترین عاملی که بازارها را به رکود برده، نرخ بهره است. به ‌همین‌دلیل تا زمانی‌که ریاست بانک‌مرکزی تغییر نکند یا خبری از تغییر سیاست‌ها نباشد، بازار به همین شکل می‌ماند.

مهدی رضایتی

کارشناس بازار سرمایه

30 آبان 1402
شناسه : 295
منبع:
زمان مطالعه: 2 دقیقه
به‌صورت سنتی از آنجا که در آذر ماه حقوقی‌ها بخشی از سود تقسیمی دریافتی را مجددا به بازار می‌آورند، رالی یکی دو ماهه وجود دارد اما سال جاری نرخ بهره بین‌بانکی بالا است و این اتفاق ترمز همه بازارها را کشیده و به رکود مطلق انجامیده است.
اصلی‌ترین عاملی که بازارها را به رکود برده، نرخ بهره است. به ‌همین‌دلیل تا زمانی‌که ریاست بانک‌مرکزی تغییر نکند یا خبری از تغییر سیاست‌ها نباشد، بازار به همین شکل می‌ماند.

مشکلی بازار سرمایه از سمت بانک‌مرکزی است. اصلی‌ترین عاملی که بازارها را به رکود برده، نرخ بهره است. به ‌همین‌دلیل تا زمانی‌که ریاست بانک‌مرکزی تغییر نکند یا خبری از تغییر سیاست‌ها نباشد، بازار به همین شکل می‌ماند. وقتی شرایط رکودی فراهم می‌شود بورس به اخبار منفی واکنش نشان می‌دهد اما وقتی ارزش معاملات رشد کند و امیدواری ایجاد شود به اخبار منفی نیز توجه نمی‌کند. به همین‌دلیل به‌نظر می‌رسد رشد ارزش معاملات نیاز به محرک دارد و تحلیل خاصی نمی‌توان درخصوص آن ارائه داد و تمام نکات تکراری است.

مدت‌ها است ابتدای هفته خبری می‌آید و به یک صنعت شوک وارد می‌کند و بعد تکذیب می‌شود اما قیمت‌ها بعد از تکذیب به سطحی که قبل از خبر بودند برنمی‌گردند. ارزش معاملات در شرایط فعلی پایین است و مدام پذیره‌نویسی و عرضه اولیه می‌گذارند.

نهاد بالادستی باید به این موضوع توجه کند که وقتی ارزش معاملات پایین است و در بازار پولی نیست، نباید اجازه پذیره‌نویسی داده شود و عرضه اولیه بیاورند اما متاسفانه این اتفاقات رخ می‌دهد و داستان‌ها باعث تشدید شرایط رکودی می‌شود.

نرخ نفت در بازار جهانی هفته گذشته افت شدیدی داشت و بعد از آن به دلیل کاهش عرضه اوپک‌ پلاس که دیروز نیز خبری مبنی‌بر احتمال کاهش مجدد آن منتشر شد، این افت جبران شد. به همین دلیل به‌نظر می‌رسد نفت می‌تواند در یش از 80 دلار تثبیت شود اما افت آن شوک به صنایع کامودیتی‌محور بورسی وارد شده‌ است.

بطور کلی اگرچه شاید در کوتاه‌مدت به دلیل اینکه سهامداران انتظار دارند فدرال‌رزرو نرخ بهره را ثابت نگه دارد، امیدواری اندکی در بازار است اما در مجموع چشم‌انداز کاهش نرخ بهره در بازار جهانی وجود ندارد. به همین دلیل در بازار جهانی نیز محرک خاصی دیده نمی‌شود.

امیدواری به رسیدن اخبار خوش همچنان وجود دارد. به‌صورت سنتی از آنجا که در آذر ماه حقوقی‌ها بخشی از سود تقسیمی دریافتی را مجددا به بازار می‌آورند، رالی یکی دو ماهه وجود دارد اما سال جاری نرخ بهره بین‌بانکی بالا است و این اتفاق ترمز همه بازارها را کشیده و به رکود مطلق انجامیده است.

ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.