رئیس سازمان برنامه و بودجه برای چندمین بار از افزایش ۴۰۰ هزار میلیارد تومان هزینههای دولت در مجلس انتقاد کرد و گفت: بودجه جاری از درآمدهای پایدار مانند مالیات، حقوق مالکانه معادن و ارتباطات، سود سهام تامین خواهد شد.
داود منظور گفت:مهمترین اصلاح ساختاری بودجه، اجتناب از کسری بودجه پنهان و اتکا به منابع پایدار و جدا شدن تدریجی از درآمدهای نفتی است. به طوریکه در بودجه سال آینده اتکای دولت به درآمدهای نفتی با یک سوم کاهش از تراز 450 هزار میلیارد تومانی به حدود 300 هزار میلیارد تومان منفی کاهش یافت.
منظور ادامه داد: تراز عملیاتی تفاوت درآمدهای دولت با هزینههای جاری دولت است و هر میزان این فاصله بیشتر باشد، مجبور هستیم به سمت استفاده از داراییهای سرمایهای و مالی برویم و از آن محل بودجه دولت را تامین کنیم.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: گامی که الان برداشته شده، اطمینان را میدهد که بتوانیم در دو یا سه گام دیگر به تدریج بودجه جاری دولت را بر اساس درآمدهای پایدار داخلی از جمله درآمدهای مالیاتی، حقوق مالکانه دولت در معادن، حقوق مالکانه دولت در ارتباطات و سایر منابع مختلف از جمله سود سهام دولت تامین کنیم.
او گفت: نکته دیگری در اصلاح ساختار بود که به سمت آن حرکت کردیم اجتناب از کسری بودجه بودجه پنهان است. معمولا در تدوین بودجه تلاش میشود تا بودجه تراز بسته شود یعنی مصارف را با منابع به گونهای معادل کنیم که آنگونه که منابع محقق میشود، برآورد کنیم و بعد هزینهها را انجام دهیم و اصل تقدم درآمد بر هزینهها را اعمال شود و تلاش میکنیم که درآمدها واقعی دیده شود.