توصیه های یک کارشناس به سهامداران | ریسک بالا رفته، دارایی های ضربه گیر بخرید

سلمان نصیرزاده، تحلیلگر بازار سرمایه می گوید:کسانی که در بازار سهام فعالیت می‌کنند باید نسبت به گذشته دارایی‌های ضربه‌گیر که در شرایط افزایش ریسک بتوانند تنش‌هایی که بر بازار سهام اثر معکوس دارد و باعث کاهش ارزش‌ریالی و دلاری بازار می‌شود را جبران کنند، جایگزین کنند.سرمایه‌گذاران باید در سال‌جاری به دارایی‌هایی مانند طلا نگاه جدی‌تری داشته باشند.
تاریخ: 28 فروردین 1403
شناسه: 1212

سلمان نصیرزاده، تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه بالاترین سطح از وقوع یک ریسک برای همه بازارها تنش نظامی است، گفت: این مساله برای بازار سرمایه اتفاق افتاد و بعد از این اتفاق سوال اساسی این است؛ وقتی به فضای آرامش نزدیک شویم بازار سرمایه خود را ترمیم خواهد کرد یا خیر؟ پیش از این اتفاق برای سال‌1403 یک‌سری ریسک‌ها و در کنار آن پتانسیل‌های نهفته در بازار داشتیم که در این‌خصوص می‌توان به مداخلات دولت، ادامه سیاست‌های انقباضی پولی و سیاست‌های ارزی اشاره کرد و هرکدام از این ریسک‌ها چنانچه تغییر یابد، می‌تواند به‌عنوان یک پتانسیل برای ایجاد ارزش‌افزوده، افزایش درآمد و رشد سودآوری بازار سهام عمل کند.

او افزود: در کنار این موضوع در حوزه سیاسی یک‌سری ریسک‌ها تعریف‌ شده‌بود، از جمله اینکه در نیمه دوم سال ‌بحث انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، احتمال حضور ترامپ و تشدید تحریم‌ها وجود دارد که این موضوع نیز می‌تواند خود سطح ریسک‌های انتظاری را افزایش دهد.

در کنار این موارد از آغاز سال‌جدید بحث ریسک‌ژئوپلیتیک را داریم که سایه سنگینی بر همه بازارها انداخته و این امیدواری که این تنش‌ها ادامه‌دار نباشد، مطرح است اما سایه این ریسک را همچنان بر کل بازارها و فضای کسب‌وکارها می‌بینیم و این درایور جدید به‌عنوان ریسک بسیار مهم که بالای سر بازار است و باید به آن توجه کرد، وجود دارد.

نصیرزاده بیان کرد: کسانی که در بازار سهام فعالیت می‌کنند باید نسبت به گذشته دارایی‌های ضربه‌گیر که در شرایط افزایش ریسک بتوانند تنش‌هایی که بر بازار سهام اثر معکوس دارد و باعث کاهش ارزش‌ریالی و دلاری بازار می‌شود را جبران کنند، جایگزین کنند.سرمایه‌گذاران باید در سال‌جاری به دارایی‌هایی مانند طلا نگاه جدی‌تری داشته باشند.

این تحلیلگر با بیان اینکه بازار سهام در شرایط فعلی به‌شدت نیازمند یک فضای آرام است، یادآور شد؛ در این میان سیاستگذار اگر واقعا به بازارسهام اعتقاد داشته‌باشد، باید نشان دهد که با بهبود وضعیت بازار سرمایه موافق است تا حداقل بخشی از پول‌های بازارهای دیگر را با سیاست‌های خود ترغیب به ورود به بازار سهام کند. این موضوع می‌تواند با تعدیل سیاست‌های ارزی و پولی رخ دهد.

او افزود: در حال‌حاضر ارز شرکت‌ها 70‌درصد ارزان‌فروشی می‌شود و قطعا این موضوع بر بازار سهام تاثیرگذار است. یکی دیگر از سیگنال‌های مثبتی که سیاستگذار می‌تواند بدهد بحث دامنه‌نوسان است. اگر دامنه را در قسمت منفی‌ها محدود کند اما دامنه مثبت را تا همان 6 باز بگذارد، این خود به سرمایه‌گذاران این سیگنال را می‌دهد که در کنار تسهیل سایر سیاست‌هایی که درون‌زا هستند، بازار سرمایه می‌تواند فضای بهتری را نسبت به سایر بازارها داشته‌باشد.

این تحلیلگر در مورد احتمال افزایش نرخ دلار نیما به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محرک‌های موجود، گفت: اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم، خواهیم فهمید که قطعا این جو ماندگار نیست، یا سیاستگذار در جهت استحکام‌بخشی به اقتصاد این فاصله رانت‌زا را جبران خواهد کرد یا با توجه به‌شرایط فعلی همه‌چیز به میزان تاب‌آوری دولت برای خرج‌کردن دارایی‌های ارزی خود بستگی دارد که رابطه مستقیمی با افزایش ریسک‌ها، تشدید تحریم‌ها و تشدید کاهش صادرات دارد.

او ادامه داد:دیر یا زود این تاب‌آوری به پایان خواهد رسید ‌و این شکاف کمتر می‌شود اما الان بیشتر مساله زمان مطرح است. هرقدر این زمان کمتر باشد به نفع شرایط کشور است و هرچه بیشتر طول بکشد فنر تورمی را فشرده‌تر می‌کند و رکود بازار سرمایه و فضای بخش مولد را تشدید می‌‌کند.

 

در همین رابطه