یک کارشناس بازار سرمایه گفت: دولت برنامه مشخصی برای بورس ندارد و اگر فضای جدیدی در بورس بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایجاد نشود، ارزش معاملات باز هم کمتر و کمتر خواهد شد.
به گزارش شاخص آنلاین ،محمد غفوری با اشاره به وضعیت نابسامان بورس گفت: افزایش نااطمینانی سیاسی، نوسانات غیرقابل پیشبینی در قیمت بازارهای رقیب و نبود چشمانداز روشن از آینده وضعیت اقتصادی، سه عامل اصلی ایجاد بلاتکلیفی سهامداران و بورسگریزی هستند.
او افزود: ابهامات پیرامون مسائل انتخاباتی و سناریوهای احتمالی برنامه آتی گروه اقتصادی جدید، سبب شده تمرکز سرمایهگذاران بجای وضعیت بنیادی بورس، روی مسائل دیگر باشد.
او ادامه داد: دولت فعلی برنامه مشخصی برای بازار سهام نداشت و بورس دوران بدی را تجربه کرد. به گونه ای که ارزش دلاری آن با کاهش شدیدی مواجه شد. به همین دلیل فراز و فرود انتخاباتی برای اهالی بورسی از اهمیت فراوانی برخوردار است. برخی دستورالعملهایی که بازار را به چالش کشید اگر با روی کار آمدن دولت جدید اصلاح شود، ورق جدیدی از معاملات را نمایان خواهد کرد.
غفوری اضافه کرد: گروه اقتصادی جدید میتواند تغییراتی در دستور کار قرار دهد و شرایطی را بوجود آورد که نقدینگی بصورت مستمر خارج نشود. شاخص از ابتدای سال ۵.۹۹ درصد افت داشت که در این مقطع نگرانکننده محسوب میشود. از سوی دیگر قیمتگذاری دستوری، چند نرخی بودن دلار و افزایش مداخلات سیاست گذار در بازارها به معضلی جدی برای بورس و تولید مبدل شده است. رها کردن نرخ بهره طی ماههای گذشته، بورس را از مسیر صعودی در ابتدای سال منحرف کرد.
بیشتر بخوانید
او ادامه داد:هرچقدر بازار اولیه قدرتمند شود بازار ثانویه قویتری خواهیم داشت. در چنین شرایطی شرکتها رغبت بیشتری برای ورود به بازار سرمایه پیدا خواهند کرد و صورتهای مالی شفافتری ارائه می کنند. دولتی که روی کار میآید از منظر برنامههای اقتصادی زیر ذرهبین فعالان اقتصادی قرار دارد. اگر فضای جدیدی در بورس ایجاد نشود، ارزش معاملات باز هم کمتر و کمتر شود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: سوء تدبیر در مسائل اقتصادی، بازار سهام را در ورطه غیرجذابی انداخته است. یکی از ویژگیهای منفی در معاملات روزهای قبل همگام شدن شاخص هموزن با شاخص کل در مسیر نزولی بود. شاخص هموزن از ابتدای سال ۹.۲ درصد کاهش یافته است. بازدهی منفی، اصلاح طولانیمدت شاخصها و ریزش حدود دوبرابری شاخص هموزن، بازتابی از استیصال سهامداران در خرداد و خروج پولهای نوظهور از بورس است. برآورد کارشناسان حاکی از آن است میان بازارها در فضای مبهم ۱۴۰۳، بورس یکهتاز نااطمینانیها و تردیدها خواهد بود.