از راست به چپ: رابرت کندی، دونالد ترامپ، کامالا هریس
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نقطه عطفی برای آینده ارزهای دیجیتال خواهد بود. در آستانه این رویداد سرنوشت ساز، صنعت ارزهای دیجیتال با دقت تحولات سیاسی را زیر نظر دارد.
نامزدهای اصلی با وعدههای متفاوت درباره آینده این فناوری، نگاه سرمایهگذاران و فعالان این حوزه را به خود جلب کردهاند. اما پرسش اساسی این است که کدامیک از نامزد های ریاست جمهوری آمریکا در صورت پیروزی می توانند زمینه تحول را در ارز های دیجیتال فراهم کنند.
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه، در کنفرانس اخیر بیت کوین ۲۰۲۴ در نشویل، وعدههای جذابی برای طرفداران ارزهای دیجیتال مطرح کرد. او اعلام کرد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، آمریکا را به پایتخت ارزهای دیجیتال سیاره زمین و ابرقدرت بیت کوین جهان تبدیل خواهد کرد.
ترامپ همچنین قول داد تمام بیت کوینهای تحت مالکیت دولت آمریکا را حفظ کند و از فروش آنها خودداری کند. او وعده داده است که قوانین نامشخص و بیش از حد سختگیرانه فعلی را اصلاح کرده و گری گنسلر (Gary Gensler)، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) را که در میان فعالان ارزهای دیجیتال هیچ محبوبیتی ندارد و تقریباً مورد نفرت صنعت ارزهای دیجیتال قرار گرفته، برکنار کند. ترامپ برای معاون اولی خود نیز جیدی ونس را انتخاب کرده که یکی از طرفداران سرسخت ارزهای دیجیتال در کنگره بود و خود نیز صاحب بیت کوین است.
کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات، تاکنون موضع مشخصی درباره ارزهای دیجیتال اتخاذ نکرده است. با این حال، گزارشها حاکی از آن است که مشاوران او با شرکتهای برتر ارزهای دیجیتال تماس گرفتهاند تا روابط را بازنشانی کنند. این امر میتواند نشاندهنده تمایل به نرم کردن موضع دولت فعلی نسبت به ارزهای دیجیتال باشد. به گزارش کریپتو پوتیتو (CryptoPotato) در همین راستا نیز یک گروه مشاوره و لابیگری تبلغیاتی ارزهای دیجیتال نیز در کمپین انتخاباتی او با عنوان Crypto for Harris ایجاد شده که بهنظر میرسد شامل چهرههای بزرگی مانند آنتونی اسکاراموچی، مارک کوبان و برخی از اعضای دموکرات کنگره است.
بیشتر بخوانید
هریس چگونه اقتصاد ایران را نشانه میگیرد | فرصت ایران در درون نگری ضد لیبرال ترامپ
پیروزی ترامپ با بازار های مالی چه خواهد کرد؟ | احتمال رشد تورم در آمریکا و کاهش نیافتن نرخ بهره
به گزارش کوین تلگراف (Cointelegraph)، تیم والز (Tim Walz)، معاون اول انتخابی هریس، نیز میتواند نقش مهمی در شکلگیری سیاستهای آینده در قبال ارزهای دیجیتال داشته باشد. موی ولا (Moe Vela)، مشاور سابق بایدن، معتقد است که هریس و والز فرصت یک شروع تازه برای صنعت ارزهای دیجیتال را فراهم میکنند.
رابرت اف کندی جونیور (Robert F. Kennedy Jr)، برادرزاده جان اف. کندی، رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد مستقل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان یک نامزد طرفدار ارزهای دیجیتال شناخته میشود. اگرچه شانس پیروزی او در انتخابات کم است (با ۵.۳ درصد آرا در نظرسنجیها)، اما حضور او در رقابتهای انتخاباتی میتواند بر گفتمان مربوط به ارزهای دیجیتال تأثیرگذار باشد.
طبق گزارش بلاک (The Block) بانک سرمایهگذاری جفریز (Jefferies) در گزارش تحقیقاتی اخیر خود اعلام کرده است که قیمت بیت کوین در کوتاهمدت میتواند به شدت تحت تأثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار گیرد. این گزارش به ویژه بر اهمیت تغییرات سیاسی و وعدههای اخیر دونالد ترامپ به جامعه ارزهای دیجیتال تأکید کرده است.
با این حال، آرتور هیز (Arthur Hayes)، از پیشگامان صنعت ارزهای دیجیتال در گفتوگو با دیال نیوز (DLNews) دیدگاه متفاوتی را بیان کرد. او معتقد است که صرف نظر از اینکه چه کسی رئیس جمهور شود، سیاستهای پولی انبساطی ادامه خواهد یافت و این به نفع ارزهای دیجیتال خواهد بود. هیز میگوید: چه ترامپ رئیس جمهور شود چه هریس، مهم نیست. هر دو دولت پول چاپ خواهند کرد، اگرچه به روشهای متفاوت. اما در نهایت، پول چاپ خواهد شد و ارز دیجیتال شما افزایش ارزش خواهد داشت.
هیز همچنین به تغییرات گستردهتر در معماری پولی جهانی اشاره میکند و معتقد است که این تغییرات، فراتر از نتایج انتخابات، بر آینده ارزهای دیجیتال تأثیرگذار خواهند بود. بر این اساس، او پیشبینی میکند که قیمت بیت کوین در این چرخه به ۱۰۰,۰۰۰ دلار تا ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار خواهد رسید.
صنعت ارزهای دیجیتال به طور فزایندهای به یک بلوک مهم رأیدهندگان تبدیل شده است. ظهور سه کمیته اقدام سیاسی (Super PAC) طرفدار ارزهای دیجیتال فیرشیک (Fairshake)، دفاع از مشاغل آمریکایی (Defend American Jobs)، و پروتکت پراگرس (Protect Progress) که مجموعاً بیش از ۲۳۰ میلیون دلار کمک مالی برای حمایت از نامزدهای طرفدار ارزهای دیجیتال جمعآوری کردهاند، گواهی بر این روند است.
بیشتر بخوانید
رویارویی ترامپ و بایدن در رینگ بیت کوین
کمپین ترامپ از ماه مه که شروع به پذیرش کمکهای مالی به صورت ارز دیجیتال کرده بود تا پیش از کنفرانس بیت کوین نشویل، ۲۵ میلیون دلار از این بخش جمعآوری کرده است. رقمی که پس از کنفرانس بیت کوین نشویل افزایش یافته است.
تصمیم اخیر دیوان عالی آمریکا مبنی بر لغو دکترین تفویض اختیار شورون (Chevron deference)، میتواند تأثیر قابل توجهی بر آینده نظارتی صنعت ارزهای دیجیتال داشته باشد. این حکم که قدرت آژانسهای فدرال در تفسیر قوانین مبهم را محدود میکند، توسط حامیان ارزهای دیجیتال به عنوان نشانهای مثبت برای آینده نظارتی این صنعت تلقی شده است.
برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)، مدیرعامل صرافی کوین بیس (Coinbase)، نسبت به آینده قانونگذاری ارزهای دیجیتال خوشبین است. او معتقد است که صرف نظر از اینکه کدام حزب در انتخابات نوامبر پیروز شود، رویکرد سازندهای نسبت به قانونگذاری ارزهای دیجیتال اتخاذ خواهد شد. آرمسترانگ میگوید:
حامیان ارزهای دیجیتال صدای خود را به عنوان یک بلوک رأی مهم به گوش میرسانند. سیاستمداران هر دو حزب به این موضوع توجه کردهاند و حرکت رو به جلویی برای تصویب قوانین جامع ارزهای دیجیتال وجود دارد.
استخراج بیت کوین معمولاً نیازمند قدرت محاسباتی عظیمی است که مصرف برق و آب قابل توجهی را به همراه دارد. در ژانویه سال جاری میلادی، دولت آمریکا طرحی را برای بررسی مصرف انرژی عملیات استخراج آغاز کرد. با این حال، این اقدام توسط یک قاضی فدرال در تگزاس متوقف شد که اعلام کرد این صنعت در صورت اعمال الزامات جدید آسیب جبرانناپذیری متحمل خواهد شد.
وعده ترامپ مبنی بر حمایت از استخراج بیت کوین در آمریکا ممکن است با واکنش منفی جوامعی روبرو شود که از تأثیرات منفی این فعالیت رنج میبرند. برای مثال، در تگزاس، خانوارها در مناطقی که بیت کوین در مقیاس بزرگ استخراج میشود، با هزینههای برق خیلی بالاتری مواجه هستند.