مهدی دلبری، تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه روزهای مشابه 17 اردیبهشت سالگذشته را در بازار سرمایه زیاد داشتهایم، گفت: این تاریخ بارها در بازار تکرار شدهاست. روزهایی که بودجه اعلام میشود به کابوس بازار تبدیل شدهاست، روزهایی که در مورد عوارض صحبت میشود، روزهایی که در مورد قیمتگذاری صحبت میشود، روزهایی که در مورد بهره صحبت میشود و...
او افزود: ما 17 اردیبهشت زیاد داشتهایم و متاسفانه از این کابوسها در بازار زیاد است و در سه سالاخیر هم بارها اتفاقافتاده است و همه هم بهدستپخت دولت و مجلس برمیگردد.
به گفته او دولت و مجلس هنوز برای حاکمیت شرکتی و بخشخصوصی احترامی قائل نیستند و عمده تصمیمات پشت درهای بسته و در تاریکخانهها اتفاق میافتد و متاسفانه حلقههای فساد بسیار قدرتمند شده و چیزی حدود 400هزار میلیاردتومان سود شرکتها در فاصله دلار آزاد و نیما به جیب دلالان میرود و صدای کسی هم درنمیآید.
دلبری ادامه داد: اتفاق سالگذشته مانند سایر اتفاقهایی که در این سالها افتاده، اتفاقی طبیعی بوده وکسی هم به آن نمیپردازد و حال و روز این روزهای بازار سرمایه هم با این وجود کاملا طبیعی است.
بیشتر بخوانید
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مجلس 10روز به تعطیلات رفت و پیگیریها در مورد اصلاح «بند(س) تبصره6» قانون بودجه هم تمام شد و بهنظر میرسد ظرف دو هفته آتی که مجلس برقرار باشد، پیگیری این مصوبه کار سخت و تقریبا غیرممکنی است و این ریسک خیلی بزرگی است که صندوقهای سرمایهگذاری، هلدینگها، شرکتهای بزرگ و تمام مزیتهای حضور در بازار سرمایه را نشانه گرفته و این هم جزو سیاستهای غلطی است که دولت ومجلس با هم انجام دادهاند و کسی هم مسوولیت آن را نمیپذیرد و میتواند نقطهعطف باشد.
به گفته او اگر این مصوبه اجرایی شود اثر آن بزرگتر از چیزی خواهد بود که در اردیبهشت سالگذشته اتفاق افتاد.
دلبری اضافه کرد: به گونهای پیش میرویم که ارزش داراییها بیشتر از ارزش اوراقبهادار است و عقل سلیم در این شرایط میگوید بهتر است برای اینکه بتوانیم سپر تورمی ایجاد کنیم، به سمت نگهداشتن داراییها برویم. با این وضعیت حاشیه سود و مقایسه با نرخ بهرهای که در اقتصاد کشور اتفاقافتاده، تقریبا تمام تولیدکنندهها در حال جریمهشدن هستند و در بلندمدت ما با کمبود کالا مواجه خواهیم بود.