کاهش ریسک های بازار سهام پس از انتخابات ریاست جمهوری

امیدواریم با انتخاب رئیس‌جمهور جدید و اجرای درست سیاست‌های اقتصادی، فضای کشور به‌خصوص بازار سرمایه بهبود پیدا کند، بنابراین همچنان باید صبر پیشه کرد تا با گذر زمان و چینش انتخاباتی آرام‌آرام ریسک‌های بازار کاهش پیدا کند.

فاطمه حاجعلی

کارشناس بازار سرمایه

22 خرداد 1403
شناسه : 1482
منبع:
زمان مطالعه: 1 دقیقه
امیدواریم با انتخاب رئیس‌جمهور جدید و اجرای درست سیاست‌های اقتصادی، فضای کشور به‌خصوص بازار سرمایه بهبود پیدا کند، بنابراین همچنان باید صبر پیشه کرد تا با گذر زمان و چینش انتخاباتی آرام‌آرام ریسک‌های بازار کاهش پیدا کند.

 معتقدم که دامنه‌نوسان محدود، یک حرکت خاص برای محدوده زمانی و در روند فعلی خاص است و نباید به‌عنوان یک ابزار بلندمدت مورد‌استفاده قرار گیرد، چراکه در بلندمدت مشکلاتی را برای بازار ایجاد خواهد کرد.

از روز گذشته نیز خبرهایی مبنی‌بر اینکه دامنه‌نوسان دوباره مورد بررسی قرار می‌گیرد، شنیده شد، اما نباید این وضعیت بازار را فقط به دامنه‌نوسان محدود گره زد.

 فضای فعلی کشور بعد از شهادت رئیس‌جمهور در یک نابسامانی تمام‌عیار سیاست‌های اقتصادی به‌سر می‌برد که این امر طبیعی است.

در حال‌حاضر فضای فعلی کشور به‌نوعی قفل شده و باید از هرگونه تصمیم‌گیری هیجانی دوری کرد و این دامنه‌نوسان ادامه‌دار منجر به قفل‌شدن و حتی عدم‌نقدشوندگی بازار می‌شود.

در حال‌حاضر اکثریت فعالان بازار سرمایه اعتقاد دارند که بازار در نقطه ارزنده‌‌‌‌‌ای قرارگرفته، بنابراین محدودیت دامنه‌نوسان در این بازار کارآیی ندارد.

دامنه‌نوسان وقتی می‌تواند کارکرد درست خود را نشان دهد که بازار مشکل عدم‌ارزندگی داشته‌باشد و باید اصلاح کند.

بیشتر بخوانید

سرنوشت بورس در گرو انتخابات ریاست جمهوری

  بازارهمچنان تشنه اخبار مثبت است و طی دیروز و چند روز گذشته خبرهای مثبتی از جمله موضوع دلار نیما و نرخ سود، کاهش تجدیدارزیابی گروه خودرویی از 5 به 3سال، خبرهای پالایشی و تغییر فرمول به اهالی بازار مخابره شده، اما هنوز خبر قطعی در مورد آن منتشر نشده‌است.

همچنین بازار منتظر تحولی در نرخ سود، نرخ بهره و دلار نیماست که شاید بتواند با شرایط سیاسی و تحولات انتخاباتی موجود، وضعیت بازار را در کوتاه‌مدت بهبود بخشد.

البته بانک‌مرکزی در مورد نرخ سود سیاست‌های جدیدی را درپیش گرفته و زمزمه‌‌‌‌‌هایی نیز در مورد تغییرات نرخ دلار نیما به گوش می‌رسد اما کسی خبری از عملیاتی‌کردن این مورد نمی‌دهد.

البته شتاب نرخ نیما طی چند هفته گذشته کمی بیشتر شده اما همچنان اختلاف فاحش بین نرخ نیما و دلار آزاد وجود دارد که اگر تغییرات نرخ دلار نیما سرعت بگیرد، قطعا تاثیرات مثبت آن را در بازار شاهد خواهیم بود یا اگر در نرخ سود و به‌دنبال آن نرخ اخزاها تغییراتی مشاهده شود، بازار نیز رفتار متفاوتی را در پیش خواهد گرفت.

اما مشکل اصلی که بارها نیز طی این چند هفته اخیر تاکید کردیم، حقوقی‌‌‌‌‌های بازار هستند که نقش تماشاچی بازار را تا نتیجه انتخابات برعهده گرفته‌‌‌‌‌اند، بنابراین نقدینگی که باید بازار را نجات دهد امروز پارک ‌شده‌است و خیال ورود به بازار بعد انتخابات را ندارد.

البته موضوع‌‌‌‌‌های دیگری مثل وضعیت صندوق‌های تثبیت و توسعه، کال‌مارجین کار‌‌گزاری‌‌‌‌‌ها و... از جمله مواردی هستند که بازار با آن روبه‌روست و نقطه مثبت دامنه محدود فقط این بوده که جلوی عمیق‌تر‌شدن بحران و آشفتگی بازار را به واسطه این عوامل گرفته‌است.

سیاست در کشور ما می‌تواند نرخ بهره، نرخ دلار نیما و ارکان مدیریت شرکت‌ها را با چالش مواجه سازد، بنابراین کوچک‌ترین تغییرات سیاسی و سیاستگذاری‌های اقتصادی در بازار سرمایه موثر است.

تحولات اخبار سیاسی و تایید صلاحیت کاندیدای مطرح برای انتخابات ریاست‌جمهوری یکی از مهم‌ترین رویدادهایی بود که یکشنبه شب مخابره شد و از دیروز کمی جنب و جوش‌‌‌‌‌ها در بین بورسی‌‌‌‌‌ها و غیربورسی‌‌‌‌‌ها بیشتر شده‌است.

البته در حال‌حاضر زود است که در مورد شور و شوق انتخابات صحبت کرد و باید کمی زمان داد تا ببینیم کاندیداها چه برنامه‌هایی برای پیشرفت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... در دست دارند.

سازمان بورس به‌عنوان یک نهاد حامی سهامداران خرد به‌عنوان یک ضرورت باید به‌طور صریح و شفاف نظر کاندیدا‌ها را در مورد بازار سرمایه و اقتصاد جویا شود تا هم سهامداران با دیدگاه‌های اقتصادی آنها آشنا شوند و دیگر اینکه از رئیس‌جمهور آینده مطالبه‌گری بابت حرف‌‌‌‌‌های زده شده، داشته باشند.

کشور در حال‌حاضر با موضوع تحریم، کسری‌بودجه، مشکلات برق و گاز که بیشتر صنایع نیز با آن درگیر هستند، روبه‌روست، اما ما همچنان امیدواریم که با انتخاب رئیس‌جمهور جدید و اجرای درست سیاست‌های اقتصادی، فضای کشور به‌خصوص بازار سرمایه بهبود پیدا کند، بنابراین همچنان باید صبر پیشه کرد تا با گذر زمان و چینش انتخاباتی آرام‌آرام ریسک‌های بازار کاهش پیدا کند.

ارسال نظر
پاسخ به :
= 5-4
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت  برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد مربوط به سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۹/۳۰با حضور ۸۰.۵۸ درصد سهامداران در دانشگاه خاتم برگزار شد. هیأت رئیسه این مجمع متشکل از شهاب جوانمردی به‌عنوان رئیس مجمع، مسیح مشهدی تفرشی به‌عنوان دبیر جلسه و آقایان کریمی و عظیمی به‌عنوان ناظرین جلسه و نماینده شرکت بورس و بازرس قانونی بودند. در ادامه پس از مجمع عمومی عادی سالانه، مجمع عادی به‌طور فوق العاده شرکت برگزار شد.