افزایش ضریب اعتباری سهام از سه شنبه | افزایش ضریب اعتباری چه تاثیری بر بورس دارد؟

طبق اعلام سازمان بورس ضرایب تعدیل اوراق بهادار مندرج در حساب تضمین مشتریان اعتباری در مورد سهام پذیرفته شده در بورس و بازار اول و دوم فرابورس ۷۵ درصد قیمت پایانی است و این ضریب از ۳۰ مرداد در سامانه‌های نظارتی اعمال می‌شود.
تاریخ: 28 مرداد 1403
شناسه: 1827

سازمان بورس در تصمیمی جدید، اقدام به افزایش ضریب اعتباری از 7۰ به 7۵ درصد کرد که از سه شنبه در سامانه‌های نظارتی اعمال می‌شود.
به گزارش شاخص آنلاین، سازمان بورس با هدف بهبود اوضاع بازار سهام، کمک به فعالان و رشد حجم معاملات، ضریب دارایی های بورسی را از 70 به 75 درصد افزایش داد و این تصمیم جدید را به کلیه شرکت های کارگزاری ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید

عطش سرمایه گذاران برای خرید طلا | مبادله 35.7 همت شمس

طبق اعلام سازمان بورس ضرایب تعدیل اوراق بهادار مندرج در حساب تضمین مشتریان اعتباری در مورد سهام پذیرفته شده در بورس و بازار اول و دوم فرابورس ۷۵ درصد قیمت پایانی است و این ضریب  از ۳۰ مرداد در سامانه‌های نظارتی اعمال می‌شود.

ضریب تعدیل سهام چیست؟

ضریب تعدیل سهام به شما نشان می‌دهد که تا چه میزان می‌توانید اعتبار دریافت کنید.

مشتریان بر اساس میزان سرمایه‌گذاری خود در سهام شرکت‌ها می‌توانند اعتبار دریافت کنند. ضریب تعدیل سهام توسط سازمان بورس و فرابورس ابلاغ می‌شود و کارگزاری‌ها مجازند تا سقف تعیین ‌شده در صورت تمایل به مشتریان خود اعتبار اختصاص بدهند.

ضریب تعدیل سهام در گذشته تنها ده درصد بود. به این معنا که سهامدار تنها می‌توانست به میزان ده درصد سرمایه‌گذاری خود اقدام به دریافت اعتبار کند.

ضریب تعدیل سهام و حق تقدم پس از آن به 50 درصد از سرمایه رسید. به این معنی که اگر شما 100 میلیون تومان در سهام و حق تقدم سرمایه‌گذاری کرده باشید (طبق شرایطی که کارگزاری تعیین می‌کند)، می‌توانید حداکثر تا ۶۰ میلیون تومان اعتبار دریافت کنید.

تاثیر افزایش ضریب اعتباری سهام بر بورس

یک کارشناس بازار سرمایه  درباره اثر افزایش ضریب سهام در معاملات اعتباری از ۷۰ به ۷۵ درصد، توضیح داد: با توجه به شرایط موجود نقدینگی در بازار سرمایه و همچنین ارزش معاملات، افزایش ضریب سهام اقدام درست و به موقعی بوده است.

رسول رحیم‌نیا با بیان اینکه این اقدام در کوتاه مدت به کاهش روند فروش در بازار سهام کمک بسیاری خواهد کرد، افزود: با توجه به اینکه میزان ضریب هم ریسکی و پرمخاطره نیست، لذا باعث می‌شود به عنوان یک مُسکن کوتاه مدت، شاهد صف‌های فروش کمتری در بازار سرمایه باشیم.

رحیم‌نیا تاکید کرد: سازمان بورس تاکنون اقدامات خوب و مناسبی را برای کاهش هیجان فروش برای بازار انجام داده، بر این مبنا، ابزارهایی چون افزایش ضریب سهام در معاملات اعتباری هم، از جمله ابزارهای درستی است که مشکلات اعتباری مشتریان نزد کارگزاری‌هارا تا حدودی مرتفع می‌کند.

مدیرعامل شرکت سبدگردان آتیه توکا گفت: ضریب سهام در معاملات اعتباری که تا قبل از این ۷۰ درصد بوده باعث افت بازار سرمایه شده و مشتریان را دچار سردرگمی کرده بود که خوشبختانه با اقدام به موقع سازمان بورس، تا حدود زیادی مانع ایجاد هیجانات منفی در بازار سرمایه شد.

او تاکید کرد: این ابزار تا حدود ۵۰ درصد به کاهش فروش در بازار کمک می‌کند اما خود به تنهایی عاملی برای رونق بازار محسوب نمی شود. برای رونق بازار سرمایه باید عامل‌های دیگری را مدنظر قرار دهیم.

رحیم نیا گفت: این روزها مهم‌ترین دغدغه سهامداران بازار سرمایه، قیمت‌گذاری دستوری، تعیین قیمت حامل‌های انرژی و ... است، انتظار می رود جدا از تصمیمات و اقدامات کوتاه مدت، دولت با کمک مجلس شورای اسلامی حمایت‌های خود را از سازمان بورس و بازار سرمایه تصمیمات بلندمدتی را برای بازگشت اعتماد سرمایه گذاران و سهامداران انجام دهد.

 

موضوعات :
در همین رابطه